157 yıl önce Çarlık Rusları tarafından ata topraklarından Türkiye’ye sürgün edilen vatandaşları Temsil Eden Kafkas Kültür Dernekleri Babalı sahilinde her yıl 21 Mayıs yani bugün bir araya gelerek anma etkinliği düzenlemekteler.

Düzenlenen Anma programına Sakarya Kafkas Derneği Başkanı Orhan Sarı, Hendek Kafkas Derneği Başkanı Kamil Şirinel ( Atrışba ) , Uzuntarla Adige Derneğinden Nurullah Horel, Ketenciler Çerkes Derneği Başkanı Birgül Özkanlı ve Eski Dernek Başkanı Sami Korkut katıldı.

Sürgünün 157'inci yılında anma etkinlikleri düzenlendi

Karaağaç Köyündeki Sürgün Mezarlığında saygı duruşunun ardından dua edilerek başlandı.

Gerçekleştirilen anma töreni, Babalı Sahilinde denize çelenkler bırakılması ile devam ederken, Ketenciler Wored Grubu İstanbul’ako Ağıdını hep bir ağızdan seslendirdi. Anma programına günün anlam ve önemine değinen konuşmaların ardından son buldu.

Sürgünün 157'inci yılında anma etkinlikleri düzenlendi

Diğer bir Dernek Kocaeli Kafkas Kültür Derneği programları kapsamında dernek yöneticileri ile birlikte İzmit İlçesinde bulunan Çerkes Sürgünü Anıtına karanfil bıraktı.

Diğer anma etkinlikleri internet üzerinden tüm dernek ve merkezlerden canlı olarka sürdürüldü. Bu kapsamda şu anma etkinlikleri düzenlendi.

Sürgünün 157'inci yılında anma etkinlikleri düzenlendi