Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı Sakarya AK Parti İl kongresinde Sakaryalı fındık üreticileri için
Bu hafta bir Bakanlar Kurulu kararnamesini imzaladıklarını, bu kapsamda Sakarya'nın bütün ilçelerinin fındık destekleme programının içine alındığını anlatan Davutoğlu, "Böylece Sakaryamıza da güzel bir hediyeyle gelmiş olduk. Sakarya'nın fındığı da suyu da toprağı da bereketli olsun" ifadelerini kullandı.
Serdivan - Davutoğlu, Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Sakarya 5. Olağan İl Kongresine katıldı. Serdivan kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kongredeki konuşmasında başbakan Davutoğlu seçimlerin yaklaştığını, 30 Mart yerel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçiminden önce olduğu gibi AK parti karşıtı koalisyon oluşturulduğunu belirterek Yerel seçimlerde tüm ilçelerde AK Parti bayrağını dalgalandıran Sakarya’dan bu kez milletvekilliği seçimlerinde hedefin 7’de 7 olduğunu söyledi..
Spor salonuna girdiğinde Sakarya il ve ilçe teşkilatlarından gelen Ak Partilileri hazırlanan platformdan güller atarak selamlayan başbakan Davutoğlu Salondakilere "Sandık yoluyla iktidar olamayacakların bu tuzaklarına cevap vermeye hazır mıyız?" diye sordu ve coşkulu bir "Hazırız" yanıtını aldı.
Partililerin "Sakaryaspor" tezahüratları üzerine, Sakaryaspor'un yetiştirdiği futbolcularla futbol tarihine altın harflerle geçtiğini belirten Davutoğlu, 25 bin kişilik stadyumun en geç 2016'da hizmete gireceğini söyledi. Sakarya'ya AK Parti döneminde 10,5 milyar liralık yatırım yapıldığını bildiren Davutoğlu, "Sakarya'ya her şey helal olsun" dedi.
Bu hafta bir Bakanlar Kurulu kararnamesini imzaladıklarını, bu kapsamda Sakarya'nın bütün ilçelerinin fındık destekleme programının içine alındığını anlatan Davutoğlu, "Böylece Sakaryamıza da güzel bir hediyeyle gelmiş olduk. Sakarya'nın fındığı da suyu da toprağı da bereketli olsun" ifadelerini kullandı.
Sakarya'daki eğitim yatırımlarına da değinen Davutoğlu, "Bu hafta içinde inşallah katlamalı harç konusunda da bazı çalışmalar yapıp, bu sorunu da çözeceğiz inşallah" dedi.
Ulaştırma ve sağlık alanında da önemli projeler gerçekleştirildiğini anlatan Davutoğlu, "Kuzeyde Karasu'dan Adapazarı üzerinden güneye doğru, doğu-batı istikametinde Kuzey Marmara yoluyla, demiryoluyla, hızlı trenle, Sakarya inşallah Sakarya nehri yanında, hızlı akan, gür giden yüksek hızlı trenleriyle, otoyollarıyla ülkemizin medarıiftiharı olacak" diye konuştu.
Sakarya'nın kendileri için hem davalarının beşiği, destanlarının şiiri, hem de kalkınma hamlelerinin odak şehri olduğunu belirten Davutoğlu, "Sakarya bizim için Balkanları, Rumeliyi, Anadolu'yu harmanlayan barış harmanı şehridir. Ama aynı zamanda Sakarya bizim için Balkanlara Kafkaslara, Ortadoğu'ya aşkla muhabbetle yönelmemizin merkez şehridir. Sakarya'nın aziz olması, Türkiye'nin aziz olmasıdır. Sakarya'nın izzeti, vakarı Sakarya şehitlerinin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarıdır" şeklinde konuştu.
Davutoğlu konuşmasını, "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es. Surdaki en büyük gediği inşallah 7 Haziran'da açacağız. Biz Sakarya'ya güveniyoruz" diye tamamladı.