Büyükşehir Belediyesi yeni bir anket çalışması başlatıyor. Kısa süre içerisinde trafiğe açılacak, Merkez-Serdivan bağlantısını daha da rahatlatacak köprü geçişli caddenin adını Sakaryalılar belirliyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şeker Kavşağı ile Eski Kazımpaşa Caddesi arasında açılan yeni yol kısa süre içerisinde hizmete alınacak. 15 metre uzunluğunda ve 650 metre genişliğinde olacak caddede inşa edilen köprü de büyük ölçüde tamamlandı. 25 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde olan köprü geçişi ile Kentpark ve Çark Mesire arasındaki köprü ile sağlanan Merkez-Serdivan geçişlerine alternatif sağlanacak, bölgedeki yoğunluk daha da azalacak.

Hizmetlerin adı vatandaşlardan

Daha önce yapılan anketlerle şehir içi raylı sistem uygulamasına ADARAY, şehrin ilk sanat galerisine Sakarya Sanat Galerisi ve konser salonuna merhum sanatçı Ziya Taşkent’in adını veren Sakaryalılar, şimdi de yeni caddenin ismini belirleyecek. Yapılacak anket çalışmasının sosyal medya üzerinden duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin farklı noktalarında duble yol çalışmaları gerçekleştirdik. Yakında yeni bir caddeyi daha trafiğe açıyoruz. Serdivan-Adapazarı arasında sağlıklı ulaşım için Necmettin Erbakan Bulvarı önemli ölçüde katkı sağladı. Ancak, Kent Park ile Çark mesire arasındaki köprülü yolda çok ciddi yoğunluk yaşanıyor. Şimdi buna da çözüm getiriyoruz.”

Köprü geçişli cadde

 “Şeker Cami ile eski Kazımpaşa arasında yeni bir bağlantı yolu inşa ediyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Adapazarı - Serdivan arasında, Çark Deresi üzerine inşa edeceğimiz köprünün projesini paylaşmıştık. Yeni köprü inşaatımızı tamamlayarak yakında halkımızın kullanımına açacağız. Yeni yol Şeker Cami önünden başlayıp eski Kazımpaşa caddesine bağlanacak. Caddenin uzunluğu 650 metre genişliği 15 metre. Adapazarı-Serdivan arasındaki bu yeni caddeye verilecek ismi, bu caddeyi kullanacak olan milletimiz verecek. Serdivan-Adapazarı arasındaki yeni bağlantı yoluna hangi ismi verelim?” ifadelerini kullandı.


Anket başladı

Vatandaşlardan gelen öneriler ile alternatif isimlerin belirlenmesinin ardından anket çalışması başladı. Sakaryalılar, Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden, kısa süre içerisinde trafiğe açılacak olan köprü geçişli caddenin ismini belirliyor. Ankette yer alan seçenekler ise şöyle: “Cevat Ayhan Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi, Şeker Caddesi, Şehit Gaffar Okkan Caddesi, Aliya İzzet Begoviç Caddesi, Şehit Birol Elmas Caddesi, Kenan Sofuoğlu Caddesi, Milli İrade Caddesi, Semih Saygıner Caddesi ve Turgut Özal Caddesi.”