Vali Nayir SAÜ Söyleşileri Programına Konuk Oldu

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Üniversitesinin sosyal medya platformundaki Youtube kanalından canlı yayınlanan programda gündeme ve ilimize dair açıklamalarda bulunurken gelen soruları da yanıtladı.

“Ramazan Berekettir”

Moderatörlüğünü SAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’in yaptığı programda bu yıl aynı sofrada buluşamasak da yardımlaşma ve dayanışma gibi güzel duyguları barındıran mübarek Ramazan-ı Şerif’in İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan ve kısaca özgeçmişini aktaran Vali Nayir, mübarek Ramazan ayında bu yıl aynı sofrada buluşamadığımızı, ancak bu kültürü devam ettirebilmek adına vatandaşlarımızın ihtiyaç sahiplerine farklı şekillerde ulaşmasının önemine değindi.

“Her Yer Birbirinden Farklı özellikte”

Görev yaptığı 15 farklı yerin hiçbirinin birbirine benzemediğini ve hepsinin farklı özelliklerde olduğunu söyleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada barındıran Sakarya’nın sanayide kendisini kanıtlamış, tarımda kendisini kanıtlamış, kültürlerin ebrusu ve mozaiği olmuş bir huzur şehri olduğunu ifade etti.

“İlimizdeki Çalışmalara Değindi”

Salgın hastalıkla ilgili hem ülke genelinde hem de il genelinde alınan tedbirler ve kararlara dair yapılan çalışmalara değinen Vali Nayir, yerel bazdaki çalışmalara dair bilgiler verirken istatistiki verileri de paylaştı.

“Tanıtım Filmi İzlettirildi”

Sakarya’nın tanıtım filminin de izlettirildiği programda canlı yayına bağlananların yönelttiği soruları da yanıtlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, üniversitelerimizin bulundukları illere çok büyük katkıları olduğunu, sağlıklı bir iletişim sağlanabilmesi ve başarı için öğrencilerin okudukları yerleri çok iyi tanımaları gerektiğini belirtip yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederek başarılar diledi.

36 bin kişi Sakarya'da destek olundu, 50 bin başvurudan , 16 bini incelendi, 5 bin kişiye onaylandığı belirtildi.