Ulaşıma Yeni Yatırımlar

Kampüs ulaşımına katılacak 15 yeni araç ve şehir içi toplu taşıma hizmet filosuna dahil edilecek 10 otobüsün hayırlı olmasını dileyen Başkan Toçoğlu, yeni yatırımlar ile ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini müjdeledi. Toçoğlu, “Ulaşımda kalıcı çözümleri hedefleyen yeni projeler üreteceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İlave 7 madde ile toplam 66 gündemin görüşüldüğü toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, il başkanlığı görevini devralması ile sonlanan meclis üyeliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde şehrin geleceğini yakından ilgilendiren konularda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Kılıç, meclis üyelerine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdik

İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın bugüne kadar almış olduğu tüm görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Zeki Toçoğlu, “Değerli İl Başkanımız ile Büyükşehir Belediyesi çatısı altında önemli çalışmalara imza attık. Sayın Başbakanımızın teveccühü ve delegelerimizin iradesi ile İl Başkanlığı görevini devralan Kılıç’ın başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu. Gündem dışı konuşmaların ardından ise meclis gündemi görüşüldü. 

Yeni Araçlar Hayırlı Olsun

Kampüs ulaşımına dahil edilecek 15 yeni araç ilgili gündem maddesini değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Sakarya Üniversitesi ile yapmış olduğumuz görüşmelerde Kampüs ulaşımında gerekli iyileştirmelerin yapılması ile ilgili talepler alıyorduk. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda gerekli adımları hayata geçiriyoruz. Kampüs ulaşımını sağlayan minibüsler sorunlara kalıcı çözümler üretemiyor. İnşallah 15 yeni araç ile Kampüs ulaşımına Büyükşehir elini uzatıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. Şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacak 10 yeni araç alımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, yeni araçların şehrin ulaşım altyapısı adına önemli bir hizmet olduğunun altını çizdi. 

Mart Ayı Meclisi

Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilave 7 madde ile toplam 66 gündem karara bağlandı. İlk 23 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan, 24 ve 25. maddeler ise Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldikleri şekilde oy birliği ile kabul edildi. 26 ve 39. madde dahil toplam 14 madde ve 60, 62, 63, 64, ve 65. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, 41. madde ise oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi. 40, 43 ile 59. madde dahil toplam 17 madde ve 61. madde ise meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.