Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimlerimiz Yoğun Bir Katılım İle Başladı Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliği ile düzenlenen Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimlerimiz SESOB hizmet ve eğitim binamızda başlamıştır. Eğitimlerimiz azami 60 kişilik sınıflarla gerçekleştirilecek olup, 7 grubumuzun eğitimleri tamamlanmıştır. Önümüzdeki haftalarda eğitim gruplarımız devam edecek olup, amacımız İlimizde toplu taşıma aracı kullanan tüm sürücülerimizin bu eğitimleri almalarını sağlamaktır.

-Eğitim Konu İçeriklerimiz Eğitim konularımız, Halkla İlişkiler ve İletişim – Kent İçi Ulaşımda İletişim Becerileri, Engelleri ve Çözüm Yolları – Turizm ve Çevre – Seyir Halinde Tutum, Davranışlar ve Zaman Oryantasyonu – Kent İçi Trafiği Sürüş Güvenliği ve Ekonomik Sürüş Teknikleri – İlk Yardım ve Acil Kurtarma konularını içermektedir. Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimimiz üç yılda bir yenilecektir.

-Eğitim Süremiz Eğitimlerimiz üç gün sürecek olup katılımcı şoför esnaflarımız 12 saat eğitime tabi tutulacaklardır.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerimiz sonunda katılımcılara aldıkları eğitim konularını içeren sınav yapılacak olup, bu sınavda başarı gösterenler “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası” ve “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı” almaya hak kazanacaklardır.

-UKOME Kararı Gereği Çalışma Ruhsatı ve Güzergah Belgesi Verilmeyecektir

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararı gereği “Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı” olmayan sürücülerimize çalışma ruhsatı ve güzergah belgesi verilmeyecektir. Ayrıca eğitime katılmayıp kartını almayanlar toplu taşıma araçlarında çalıştırılmalarına izin verilmeyecektir.

-Alişan, “İlkleri Yaşatmaya Devam Edeceğiz”

Eğitim açılışına katılan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, "Birlik olarak bugüne kadar bir çok eğitim projesi ile ilçemizde ilklerin yaşanmasına öncü olduk. Temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkarlarımız adına bizler tüm olumsuzluklardan şikayetçi olmak yerine çözüm üretmeyi seçtik. Değişen Dünya şartlarına uyum sağlayabilmek ve üyelerimizin ayakta dik durabilmeleri adına çalışıyoruz.

Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi projemizde bu ilkleri yarattığımız projelerimizden biri. Bu projede amacımız doğru sürüş alışkanlıkları kazandırmak, şoför esnafımızın trafik kurallarına uymalarını sağlamak ve onların mesleki becerilerini geliştirmek, her gün yoğun bir çalışma temposunda olan sürücülerimize öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğreterek yolcularla ve birbirleriyle doğru iletişim kurmalarını sağlamaktır.

Bugün startını verdiğimiz bu projenin siz değerli şoför esnaf kardeşlerime yeni bir donanım kazandırmasını ve ilimiz adına hayırlı kazanımlar elde edilmesini temenni ederim. Katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve başarılı bir eğitim süreci yaşamanızı diliyorum.