İbrahim Zaman; “Dünya’da ve Türkiye’deki Zaman”ı; Taraklı Termal’de anlattı
 
Taraklı Belediyesi ile Taraklı Termal tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ramazan Kültür-Sanat Programı”nın üçüncü konuğu; Sakarya'nın yetiştirdiği Dünyaca ünlü Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman oldu.
 
Sakarya’nın Taraklı Belediyesi ile Taraklı Termal A.Ş tarafından Ramazan Ayı boyunca her hafta Taraklı Termal Ramazan Çadırı’nda Tarihçi-Yazar Fahri Tuna’nın organizasyonu ve sunumu ile ortaklaşa düzenlenen “2012 Ramazan Kültür-Sanat Programı”nın bu haftaki konuğu; Sakarya'nın yetiştirdiği Dünyaca ünlü Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman oldu. Davetlilere; “Dünya’da ve Türkiye’de Zaman” konulu slayt gösterisi sunarak, söyleşi yapan Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman; Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çektiği karma fotoğrafları paylaşarak, Umre esnasında çektiği fotoğraflarla da “Kutsal Yolculuk” yaptırdı.
 
Çok sayıda sanatsever katıldı

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile Taraklı Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Taraklı Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç’un ev sahipliğini yaptığı programa; Kızılay Derneği Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz, SAGÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Müjgan Zaman, Sakarya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Nafi Özdin, SAGÜSAD Yönetim Kurulu ve SAGÜSAD üyeleri, Fotoğraf sanatçısı Servet Sezgin, Fatih Gürsel, fotoğraf sanatçıları ve ressamlar ile Taraklı halkı ve medya mensupları katıldı. Program öncesinde; Taraklı Termal Turizm İnşaat alanında düzenlenen İftar Programı’nda biraraya gelen SAGİSAD Üyeleri; burada hep birlikte orucunu açtı.
 
Fotoğrafçılık avcılık gibidir

Fotoğrafçılığın; gün başlarken başlayarak, gün batakken bittiğini ifade eden Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman; “Fotoğrafçılık, bir avcılık gibidir. Bir fotoğrafı çekerken o anı yakalamak gerekir. Bizim avcılarla tek farkımız, avcılar avını öldürür ve tencereye koyarken, fotoğrafçılar ise o anı yakalayarak, herkeze sunar. Fotoğrafçı, fotoğrafı okumalı ve ışığı iyi ayarlayarak ve zamanlayarak çekmelidir. Fotoğrafta; bakmak ve görebilmek arasındaki ince noktayı anlamak gerekiyor. Fotoğrafta en önemli unsur, ışık kavramı ve dikkattir” diyerek, fotoğrafın önemini ve değerini vurguladı.
 
İbrahim Zaman “ev”lendirildi
Program sonrasında; Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tarafından Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman’a; “Taraklı Fotoğrafı” hediye ederken, Taraklı Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Taraklı Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tunç’ta günün anısı olarak “Taraklı Evleri Maketi” hediye etti. Programda ayrıca; SAGÜSAD Yönetim Kurulu Başkanı Müjgan Zaman; aynı zamanda amcası olan İbrahim Zaman’a çiçek takdim ederken, SAGÜSAD üyesi Gülay İnce’de kendi yaptığı resmi hediye etti.