Tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapan kişi ve kuruluşların alması gereken TAPDK belgelerini bundan sonra İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri verecek.

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Tekel Ruhsatı işlemlerini hakkında artık odalarının bir yetkisi kalmadığını söyledi. Akdardağan, “Bilindiği üzere Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu arasında yapılan 26/12/2008 tarihli işbirliği protokolünce Satış Belgesi işlemleri 2009 – 2013 yılları arasında odamız tarafından yürütülmüş bulunmaktadır. Ancak Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında bahis konusu işlemler 26/12/2013 tarihi itibariyle, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri sekretaryasında mülki amirlikler tarafından yürütülecektir” dedi.

Odalarına kayıtlı üyelerinin 2014 yılı Tekel Ruhsatı uzatım işlemlerinin yine odalarınca yapılacağını duyuran Oda Başkanı Akdardağan, “Bundan dolayı satış belgesi/sunum uygunluk belgesi işlemlerine ilişkin başvurular Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kabul edilecektir. Odamızın söz konusu işlemler ile ilgili bir yetkisi kalmamıştır. Ancak; Odamıza kayıtlı üyelerimizin 2014 yılı Tekel Ruhsatı süre uzatım işlemleri yine odamız aracılığıyla yapılacak olup, yatırılacak harç miktarı ve gerekli evraklar konusunda üyelerimize SMS yoluyla bilgi verilecektir” ifadelerini kullandı.