Bin kişi ile AK Parti’de Aslen Sakaryalı olan 27 Mart 1957 doğumlu FİA Dünya Ralli Grubu İcra Kurulu üyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) As Başkanı Mehmet Tansu Uzun, son referandumla bin kişi ile katıldığı partisi AK Parti’den Erenler Belediye Meclis Üyeliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 1988 yılında iki yıl boyunca SATSO Meclis Divan Kâtipliği görevinde ve 2 dönem de SATSO Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan M. Tansu Uzun, 2005 yılın da TOBB Üst Komisyon üyesi oldu.

Siyasi geçmişi Siyasete CHP ile başlayan M. Tansu Uzun, 27 yıl partinin çeşitli saflarında görev yaptı. Ardından geçtiği Genç Parti’de kurucu MYK üyesi olan M. Tansu Uzun, 2004 yılında SP’ye saflarına katılarak, burada Adapazarı Belediye Meclis üyesi Adayı oldu. 2012 yılında Türkiye Değişim Hareketinin başına geçen M. Tansu Uzun, burada da Adapazarı İlçe Başkanlığı yaptı. Siyasette son dediği ve son referandumla birlikte üç bin kişi AK Parti’ye geçen M. Tansu Uzun, “artık siyasete AK Parti ile devam edeceğim” dediği partisinden Erenler Belediye Meclis Üyeliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti’yi en iyi şekilde temsil edecek THK’da 10 yıl boyunca Denetleme Kurulu Başkanlığı yapan M. Tansu Uzun, 1 dönem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda Genel Başkan vekilliği, 4 yıl Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Disiplin Kurulu üyeliği, 2 yıl Sakarya Otomobil Sporları ve OFF-ROAD Kulübü Başkanlığı yaptı. Uzun ayrıca, 29 yıl Adliye Mülk ve Kamulaştırma Bilirkişi, 9 yıl Maliye Takdir Komisyonu Üyeliği görevlerinde de bulundu. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) As Başkanlığı ve FİA Dünya Ralli Grubu İcra Kurulu üyeliği görevlerini sürdüren evli 2 çocuk babası Mehmet Tansu Uzun, bütün bu birikimlerini gönül verdiği partisi AK Parti’de Erenler Belediye Meclis Üyeliğinde de sürdürerek, partisini mecliste en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. Uzun, halen Gayri Menkul Müşavirlik Danışmanlığı ve Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı işleriyle uğraşmaktadır.