Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Şube Müdürlüğü uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurdu.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, uyuşturucu ticareti yaptıkları sanılan şüphelileri uzun süre takip etti. Yapılan takibin sonucunda polis, şahısların il merkezlerinde ve mahallelerinde uyuşturucu ticareti yaptığı mekanları tespit etti. Ekipler, şüphelilerin uyuşturucu alış verişini ikametlerinde ve ikametlerinin bulunduğu sokak üzerinde yaptığı bilgisine ulaştı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 6 aylık bir istihbari çalışma yürüttü. 6 aylık planlı çalışma ve takipten sonra şahıslara dönük operasyon gerçekleştirildi.

İl Merkezi’nde polis ve Jandarma bölgelerinde de İl Jandarma Komutanlığı personelinin de katılımıyla beraber toplam 510 personel 85 şüpheliye yönelik olarak 55 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 73 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 50 adet kartuş ve fişek, 310 gr uyuşturucu bonzai maddesi, 120 gr uyuşturucu esrar maddesi, 19 adet uyuşturucu hap, 300 kök Hint Keneviri, uyuşturucu satışında kullanılan 66 adet kilitli poşet ve uyuşturucu madde satışından kazanılan paralar ele geçirildi.

Operasyon sonucu yakalanan 73 kişi, haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla adli merciilere sevk edildi. Operasyon dahilinde daha önce yakalanan 5 kişi ise tutuklandı.

Polis, il genelinde uyuşturucu tacirlerine dönük operasyonlarına devam edecek.