Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” düsturuna uymak için yapıyoruz. Bizim başka bir beklentimiz yok. Biz siyaseti bir alma sanatı olarak değil hizmet etme sanatı olarak görüyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katıldı. Şükrü Tuna Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak ve teşkilat üyeleri katıldı.

Halkımızın hizmetkârıyız

Büyükşehir Yasası ve Tecrübe paylaşımı konulu bir sunum gerçekleştiren Başkan Zeki Toçoğlu, “AK Parti’de siyaset yapmak bir takım farklılıkları gerektirir. Sayın Başbakanımızın, belediye başkanlığı döneminde ortaya koyduğu bir takım prensipler doğrultusunda hareket etmeyi gerektiren bir durumdur. Biz siyaseti Peygamber Efendimizin, “İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir” düsturuyla yapıyoruz. Siyasetteki tek beklentimiz, Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi, halkın hizmetkârı olmak, halkımıza hizmet etmektir. Bu manada da Sayın Başbakanımızın; şehirlerin bir ruhu vardır, şehirlerin de sizlerin üzerinde hakları vardır talimatları doğrultusunda yerel yöneticilik yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Belediyecilik bizim işimiz

AK Parti’de siyaset yaparken dikkat edilmesi gereken ilkeler olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Her şeyden önce AK Parti’de siyaset yapanlar, partinin belirlediği ilkeler doğrultusunda dirayetli olmalı ve ahlaki konulara çok dikkat etmeliler. Her zamana ifade ediyoruz, Belediyecilik bizim işimiz, AK Partililerin işi. Biz geçmişimizden aldığımız ilkeler ve ahlaki düsturlar ile belediyecilik yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kalkınma yerelden başlar

Başkan Toçoğlu, kalkınmanın yerelden başladığını ifade ederek, “Hepiniz biliyorsunuz ki kalkınma yerelden başlıyor. Yerel yönetimler ne kadar güçlü, ne kadar sağlam, yetkili ve imkanlı olursa; o ülkelerin kalkınması da o derece güçlü ve imkanlı oluyor. Tabi ki bugün geldiğimiz nokta ile yetinmeyeceğiz. İnşallah bu istikrar ve güven ortamı devam ettiği sürece daha yaşanabilir şehirler oluşturma yönünde yeni adımlar atılacaktır. Büyükşehir Yasası’nın uygulanmasını noktasında iki önemli husus var. Biri imar bütünlüğünün sağlanması diğeri ise kaynakların israf edilmemesidir” dedi.

Amacımız milletimize hizmet

Konuşmasının son bölümünde, AK Parti vizyonunda siyasetin hizmet etme sanatı olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “Biz, bu işi milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. Peygamber Efendimizin “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” düsturuna uymak için yapıyoruz. Bizim başka bir beklentimiz yok. Biz siyaseti bir alma sanatı olarak değil hizmet etme sanatı olarak görüyoruz. Dolayısıyla gayretli bir şekilde çalışacağız, elimizden geleni yağacağız” ifadelerini kullandı.