Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince alınan istihbari bilgiler ve yapılan teknik takip sonucunda 16… plakali Hyundai marka kamyonet tipi araçla uyuşturucu madde ticareti yapılacağı öğrenildi. Polis, aracı 14 Kasım Cuma günü saat 19:00 sıralarında Pamukova geri dönüşüm tesislerinde tespit etti. Pamukova Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama ve el koyma kararıyla araçta yapılan aramada çuval içerisinde 4 ayrı siyah çöp poşeti içerisinde 6 kilo 480 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

 


Polis; araçta bulunan D.G. (46), İ.G. (43) ve M.G.(19) isimli kişiler üzerinde üst araması yaptı. Polisin yaptığı aramada; suçtan elde edilen gelir olduğu değerlendirilen 26 bin 250 TL para, P.K. adına düzenlenmiş ancak üzerinde D.G. isimli şüpheliye ait fotoğraf bulunan sahte sürücü belgesi, İ.G. isimli şüphelinin üzerinden  de 1 adet 9 mm tabanca ile bu tabancaya ait 45 adet 9mm dolu fişek ve 2 adet şarjör ele geçirildi.

 


D.G, İ.G ve M.G yakalanarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahıslara; “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak,” “Resmi Belgede Sahtecilik” ve “6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından işlem yapıldı. Üç şüpheli 15 Kasım Cumartesi günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiler.