Sakarya, Sosyal Gelişim Merkezi'ne kavuşuyor. Temel atma töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, "Hemşerilerimizin mutluluğu ve huzuruna hizmet edecek Sosyal Gelişim Merkezi'mizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" derken Vali Büyük, "Şehrimizin kalkınması, gelişmesi ve zenginleşmesi hepimizin görmekten mutluluk duyduğu bir tablodur. Sosyal Gelişim Merkezi hayırlı olsun" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilikte örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sosyal Gelişim Merkezi'nin temeli atıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bakanlık Müşavirleri, Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, il müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gelişime açık herkesin mekânı
Temel atma töreni müzik dinletisi ile başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sürdürdüğümüz sosyal yardım çalışmaları ile Sakarya'da her ilçe ve mahalleye hizmet taşıyoruz. Son 4 yılda bu alanda açtığımız kurslar, verdiğimiz seminerler, aile danışma hizmetleri ve çocuklarımıza yönelik eğitim çalışmalarımızla 5 bine yakın kadın ve çocuğumuza hizmet verdik.

Gelen talepleri karşılama ve daha iyi hizmet vermek adına bugün temelini atacağımız Sosyal Gelişim Merkezi Binası ile şehrimizde yaşayan çocuk, kimsesiz, öksüz, yetim, engelli sosyal statüsü ne olursa olsun her vatandaşımıza hizmet vereceğiz. Her bireyin refah ve huzur içinde yaşamasına yönelik hizmetlerin geliştirileceği Sosyal Gelişim Merkezimiz gelişime açık herkesin mekânı olacak. Merkezin hayata geçirilmesinde bizlerin her zaman yanında olan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Doğru analizlerle daha yaşanabilir bir kent
Hizmete geldikleri ilk günden bu yana sosyal adaleti sağlamaya yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “4 yıldır

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etme şerefine nail olduğumuz aziz milletimizin karşısına böyle güzel hizmetlerle çıkmak, bize sunulmuş en büyük hediyedir. Dünya’nın nasıl büyük bir hızla geliştiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. Bu değişime, zihinsel ve teorik olarak hazır olamayanların, değişime pratik anlamda ayak uyduramayanların ne tür sorunlarla yüz yüze geldiğini yakından izliyoruz.

Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan Sakarya’yı kalkındırmak ve değişimi doğru analiz ederek daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için, kentin tüm aktörleriyle, hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Güçlü birey, güçlü toplum
Sosyal Gelişim Merkezi’nin hayata geçiriliyor olmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa sürdürülen çalışmaların önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Toçoğlu, “Teşkilatımızın, MKYK üyemizin, milletvekillerimizin yoğun gayretleri ve Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in destekleriyle hayata geçirdiğimiz Sosyal Gelişim Merkezi’nde; kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere ve en önemlisi ailelere dönük sosyal hizmetler imkânı sunacağız.

Ailenin çözülmemesi,  güçlü bireylerin, güçlü toplumların oluşması için, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, çocuklarımızın kişisel gelişimlerine pozitif katkılar sunacak, kadınlarımızın sosyal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayacak projeleri burada gerçekleştireceğiz.

Sosyal Gelişim Merkezi’nde iyilik, güzellik ve kardeşlik duyguları geliştirilecek. Hemşerilerimizin mutluluk ve huzuruna hizmet edecek yeni bir merkez olacak Sosyal Gelişim Merkezimizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Her kesimi kucaklayan hizmetler Törenin son konuşmasını Sakarya Valisi Mustafa Büyük gerçekleştirdi.

Vali Büyük, "Ülkemizle birlikte şehrimizin kalkınması, gelişmesi ve zenginleşmesi hepimizin görmekten mutluluk duyduğu bir tablodur. Fiziki gelişme ve zenginleşmelere yönelik çalışmalar sürdürürken, sosyal adaleti sağlamaya yönelik yeni hizmetlerle, her kesimden vatandaşımızın yeniliklerden ortaklaşa yararlanmasını sağlamalıyız.

Bu amaçla sosyal adalet için çalışma ve uygulamalar gerçekleştiriliyor. Özellikle son 10 yılda bu konuda çok önemli atılımlar sergilendi. Sosyal statüsü ne olursa olsun, toplumun her kesimine hizmet taşıyan, problemleri çözen bir Türkiye ile yenilik getiren ve toplumun her kesimini kucaklayan hizmetlerin devamlılığı olacaktır.

Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah çok daha hayırlı hizmetler sunacağız. Bu hayırlı hizmette emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından protokol hep birlikte Sosyal Gelişim Merkezi’nin temelini attı. Daha sonra Başkan Toçoğlu ve beraberindekiler şantiye alanında incelemelerde bulundu.