Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yeni dönem kayıtları başladı. Kayıtlara Sakaryalılar büyük ilgi gösteriyor. SAMEK kayıtlarında son gün 23 Eylül. SAMEK’de ilk ders zili ise 1 Ekim Pazartesi günü çalacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) kayıtları başladı. Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi www.sakarya.bel.tr adresinden ön kayıt başvurusunda bulunan vatandaşlar nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopileri ile kurs merkezlerine gelerek kesin kayıtlarını yaptırıyor. 

13 merkez ve 48 branşta

SAMEK yeni dönem kayıtları 12 – 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. SAMEK’de güzel sanatlar,  geleneksel sanatlar, el sanatları, müzik, dil, diksiyon ve bilgisayar eğitimleri başlığı altında, 13 merkezde 48 branşta eğitim verilecek.

Kurslar 1 Ekim’de başlıyor

SAMEK kayıt başvurusu yapmış olanlar, 12–23 Eylül tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde; nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopilerini başvuru yaptırdıkları kurs merkezine teslim ederek kesin kayıtlarını yaptıracaklar. İnternetten yedek kayıt yaptıranlar ise; 24, 25, 26 Eylül tarihlerinde; nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi fotokopileri ile kurs merkezlerine gelerek boş kalan kontenjanlara kayıt yaptırabilecekler. Kurslar, 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren başlayacak. 

Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, 444 40 54 (3114 – 3434) no’lu telefonları arayabilirler.