Nijerya Yatırım Ajansı Başkanı Aminu Suleman Takuma, Sakaryalı iş insanları ve müteşebbisleri Nijerya'ya yatırım yapmaları için davet etti.

Sakarya Ticaret Borsasının (STB) daveti üzerine ilimizde bulunan Nijerya Yatırım Ajansı Başkanı Aminu Suleman Takuma ve beraberindeki heyet, programının ilk gününde Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve STB üyesi tesisleri ziyaret etti. 
Nijerya Yatırım Ajansı Başkanı Takuma'yı Sakarya'da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Adem Sarı ülkeler arası ilişkilerin sağlıklı yürümesi için en önemli unsurlardan birinin ticaret olduğunu vurgulayarak, zengin yeraltı rezervlerine sahip Nijerya'nın, yatırımcılar açısından da cazip bir ülke olduğunu ifade etti.

Sakaryalı iş insanlarını Nijerya'ya yatırım yapmaları için davet etti.

Başkan Sarı görüşmelerle ilgili olarak ;“Nijerya, Türkiye için önemli bir partner olma potansiyeline sahip. Türk ihracatçıları ve yatırımcılar için önemli bir pazar. Mevcut veriler incelendiğinde ilerleyen yıllarda Nijerya daha önemli bir noktaya gelecektir. Yine aynı şekilde Türkiye de Nijerya açısından iyi bir uluslararası müttefik olabilir. Afrika'da sanayi alanında birçok konuda eksiklik var. Sayın Takuma'nın sayesinde bu eksiklikleri avantaja çevirebiliriz. Bu gün burada biraraya gelmemize vesile Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonunun tarımsal pazarların bulunması hususundaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Ümit ediyorum ki ticari ve ekonomik bağlarımızın kuvvetlendirilmesi yönünde attığımız bu önemli adımların müspet neticelerini en kısa zamanda alırız." şeklinde konuştu.

Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın davetlisi olarak geldiği Sakarya’da ki sanayi yatırımlarından çok etkilendiğini ifade eden Takuma, "Nijerya 200 milyon nüfusu ile Afrika'nın en büyük ülkelerinden biridir. Ancak sanayi alanında ülkemizde bir takım eksikliklerimiz var. İki ülke arasındaki ticaretin yoğunlaştırılması en büyük arzumuz. Hemen hemen her sektörde değerlendirilebilecek avantajlar mevcut. Türk halkına her zaman güvendik ve halen de güveniyoruz. Gelin ülkemizde beraber iş yapalım. İfadelerini kullandı

Sakaryalı iş insanlarını Nijerya'ya yatırım yapmaları için davet etti.

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Genel Başkanı Hakan Yücel konfederasyonun amacının, uluslararası alanda yeni pazar oluşumlarına yardımcı olmak olduğunu belirterek “İşbirliği yaratılması amacıyla gerçekleşen görüşmeler bizler için büyük önem taşıyor. Sakarya Ticaret Borsasına bu ortamı sağladığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretlerin ardından Sakarya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen akşam yemeğine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katılım sağladı.