Kardeşliği destekliyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Sakarya’ya gelen Karlsruhe Belediyesi ve Karlsruhe - Sakarya Kardeş Şehir Derneği, Başkan Zeki Toçoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Toçoğlu, “Milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı Almanya ile yerel yönetimlerimizi, karşılıklı tecrübelerimizle geliştirmek arzusundayız. Kardeş şehir uygulamalarını destekliyoruz.” dedi.

Karlsruhe Belediyesi’nden ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Karlsruhe Belediyesi arasındaki Kardeş Şehir Protokolü çerçevesinde Karlsruhe Belediyesi ve Karlsruhe - Sakarya Kardeş Şehir Derneği’nden oluşan heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu heyetle sohbet etti. Toçoğlu, “Sakarya olarak 1999 depremiyle birçok acılar, kayıplar ve her anlamda sıkıntılar yaşamamıza rağmen bu sıkıntıların üstesinden gelmeyi başardık. Bu konuda aldığımız tecrübelerle imar planlarımızı, yapılan yeni binalarda üst kat limitini belirleme ve sağlam zemin uygulamalarını hayata geçirdik. Yine de bu coğrafyanın deprem bölgesinde bulunan bir ili olarak, komşu kentlerimizin her konuda olduğu gibi bu konuda da tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.” diye konuştu. Tecrübe paylaşımı Toçoğlu, “Biz tüm Almanya ile ilişkileri geliştirmek, milyonlarca vatandaşımızın yaşadığı Almanya ile yerel yönetimlerimizi, karşılıklı tecrübelerimizle geliştirmek arzusundayız. Bu uygulamaları destekliyoruz. Kardeş şehir olduktan sonra her konuda tecrübe ve desteklerimizden yararlanmak isteriz.” diye konuştu.

Acılar en kısa sürede son bulsun

Suriyeli mültecilerle ilgili heyetin sorularını da cevaplayan Başkan Zeki Toçoğlu, “An itibariyle şehrimizde BM kontrolünde 2500 mülteci bulunuyor. Bu kardeşlerimizin her türlü konaklama, yiyecek ve eğitim hizmetlerini karşılıyoruz. Bu bizim için hem geleneksel hem toplumsal bir görevdir. Ancak en kısa zamanda iç savaşın bitip, acıların son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Heyet’ten teşekkür

Karlsruhe heyeti kendilerini güzel misafir eden Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Almanya’da ki yetkili yerel birimlere ve yerel meclislere ziyareti aktaracaklarını ifade eden grup, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Başkan Toçoğlu’na takdim etti.