Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımı daha da rahatlatacak güzergah çalışmalarını sürdürüyor. Şehir Merkezi ve Erenler’de yapımı devam eden çalışmaları değerlendirerek, şehrin ulaşım kültürünün geliştiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hamdolsun, şehrimiz büyük bir gelişim içerisinde. Yeni güzergah çalışmalarımız sürüyor. Kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı büyük bir ihtiyacı karşıladı. Vatandaşlarımız hayata geçirdiğimiz bu projeye büyük teveccüh gösterdi. Yürüyüş ve bisiklet yolları, köprüsü, kavşakları ve peyzaj çalışmalarıyla, Serdivan’a açılan yeni giriş kapısı büyük bir ihtiyacı karşıladı” diye konuştu.

Köprü yapımı başladı

Devam eden güzergah çalışmalarını da değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Eski Kazımpaşa Caddesi ile Şeker Kavşağı arasında yeni bir çalışma başlatarak, Kentpark ile Çark Mesire arasındaki köprü ile sağlanan Serdivan-Merkez ulaşımına, alternatif oluşturacağız. Proje kapsamında yapılacak köprünün çalışmalarına başlandı. 25 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğinde olacak köprümüz tamamlandığında, güzergah çalışmalarına da başlayacağız. İnşallah, projemiz tamamlandığında; bisiklet ve yürüyüş yolları, köprüsü, kavşakları ve peyzajıyla büyük beğeni kazanacak yeni bir bağlantı yolunu daha vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Asfalt çalışması başlayacak

Erenler’de devam eden çalışmaları da değerlendiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Murat Soğancıoğlu ve Yavuz Selim Caddesi’nde başlattığımız çalışmayı, kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Erenler Bölgesi’nin trafik akışını daha da rahatlatacak çalışmalarımız son aşamaya geldi. Kaldırım ve bisiklet yolu çalışmalarının sona ermesinin ardından, asfalt çalışmaları başlayacak. Erenler ve şehir merkezinde yapımı tamamlanacak alternatif yollar ile şehrimizin ulaşımı çok daha rahatlayacak” ifadelerini kullandı.