Toçoğlu’ndan Konut Müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Aralık ayı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklamada orta hasarlı bina sahiplerine müjde verdi. Başkan Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak orta hasarlı bina sahiplerine dönük TOKİ ile ortaklaşa konut projesini hayata geçiriyoruz. 453 adet konut, azami 115 metrekare ve 3+1 özelliğine sahip. Ayrıca tahmini ortalama maliyet değeri 97 bin TL – 107 bin TL arasında olan konutlar 144 ay vade ile teslim edilecek” dedi. 

Aralık ayı Meclis Toplantısı

Sakarya Büyükşehir Belediye Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İlave 5 madde ile toplamda 40 maddeden oluşan Aralık ayı Meclis Gündemi’nde, Adapazarı İlçesi Ozanlar mah. 1/1000 ölçekli uygulama plan değişikliğini içeren komisyon raporuna MHP grubu ret oyu verirken, 24 madde ise kabul edildi. 14 madde imar ve bayındırlık komisyonuna, 1 madde hukuk ve plan bütçe komisyonlarına havale edildi. 

1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı hayırlı olsun

Meclis Gündemi’nin 1. maddesi olan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Plan raporunun kabulünü içeren madde hakkında düşüncelerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, iyi bir planın ortaya çıktığını söyledi. Başkan Toçoğlu, “1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili kamuoyu bilgilendirildi. Plan mükemmel olsun düşüncesiyle bütünlük içerisinde çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bizim için bağlayıcı bir plan. Şehrimiz için hayırlı olsun” diye konuştu. 

Taksi dolmuşların yaygınlaşmasını tasvip etmiyoruz

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden’in turizm ve ulaşım konularındaki sorularına da cevap veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Şehrin turizmi depremden sonra yapılan yeni tesisler ile artış gösteriyor. Tesisler arttıkça ilgi de artacak. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin turizminin gelişme potansiyelini göz önünde bulundurarak çalışmalar yapıyoruz” dedi. Şehrin ulaşımını daha modern bir hale getirmek için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Toçoğlu, “Şehrimizde taksi dolmuşların yaygınlaşmasını tasvip etmiyoruz. Toplu ulaşımı çeşitlendirerek ve güçlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca dar olan cadde ve sokakları tek yöne çevirme düşüncemiz var. Bu uygulamaya gitmezsek park sorunu ortaya çıkıyor, sirkülasyon konusunu düşünerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Yasası’na en hazır belediye

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu yeni yasaya en hazır belediyelerden biri olduklarını dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Gerek zihin olarak gerekse çalışma potansiyeli olarak yeni yasaya en hazır belediyelerden biriyiz. Sınırlarımıza ait olmayan ilçelerimize hizmet götürme konusunda bir sıkıntımız zaten yoktu” dedi.

453 konut yapılacak

Gündemin 34. maddesinde belirtilen orta hasarlı bina sahipleri ve binası risk taşıyan vatandaşlar için TOKİ’ye bedelsiz arsa verilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak orta hasarlı bina sahiplerine dönük TOKİ ile ortaklaşa konut projesini hayata geçiriyoruz. 453 adet konut, 115 metrekareden 3+1 özelliğine sahip. Ayrıca tahmini ortalama maliyet değeri 97 bin TL – 107 bin TL arasında olan konutlar 144 ay vade ile teslim edilecek. Orta hasarlı bina sahipleri ve depremde binası risk taşıyan bina sahipleri bu binalardan satın alacaklar. Binalar Haziran 2014’te tamamlanacak.” şeklinde konuştu.

Orta hasarlıya ay sonuna kadar süre

Bu süreçte en çok karşılaştıkları sıkıntının bina sahiplerinin binalarının sağlam olduklarını belirtmesi olduğunu aktaran ve bunun için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Binasının deprem riski taşımadığını ve orta hasarlı olmadığını söyleyen vatandaşlarımız için Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar ile görüşerek bir çalışma yaptık.  Ay sonuna kadar vatandaşlarımız Sakarya Üniversitesi’nden sağlam raporu alırsa bu binaları orta hasarlı listesinden çıkaracağız. Ay sonuna kadar bu çalışmayı yaptırmayan vatandaşın daha sonra serzenişte bulunmaya hakkı yok. Kanunu kararlılıkla uygulayacağız. Orta hasarlı bina sahiplerimiz tedbirlerini alsınlar. Bizim kaygımız gayet açık ve net.” ifadelerini kullandı.