Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent Bölgesi’nde hayata geçirilen hizmetlerin açılışını gerçekleştirmek üzere Sakarya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Bayraktar, “Sakarya konum itibariyle sıradan bir şehir değil. Özellikleri olan bir şehir.

Vatandaşlarımızla bütünleşerek kentsel dönüşüm konusunda nasıl mesafe alabiliriz, bakanlık olarak nasıl çalışmalar yapabiliriz buna bakıyoruz” dedi. Başkan Toçoğlu ise, “12. ayın sonuna kadar ‘Benim binam sağlamdır’ diyen herkesin binasını üniversiteden sağlam raporu getirmek kaydıyla orta hasarlı kayıtlarından düşüyoruz. Bu çözüm için Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenikent Bölgesi’nde hayata geçirilen Korucuk Park, Korucuk Duble Yolu ve Çark Deresi Rekreasyon Projesi 3. etabının açılışını yapmak üzere Sakarya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Bakanımız sağ olsun yoğun programları arasında bizi kırmadı ve Sakarya’mıza geldi. Birçok meseleyi kendisiyle görüşme imkânımız oldu. Ancak bir mesele var ki Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Şehrimizde 13 yıldır orta hasarlı meselesi var. Bu orta hasarlı binaların yaklaşık %95’i normalleştiği halde çok az bir kısmı yıkıma kalmıştı. Sayın Bakanımız ve bürokratları ile yaptığımız görüşmede vatandaşlarımızın “Aslında bizim binalarımız hasarsız” serzenişlerinin önüne geçmek için Sayın Bakanımızın talimatıyla Genel Müdürlük yazı gönderdi.  12. ayın sonuna kadar “Benim binam sağlamdır” diyen herkesin binasını üniversiteden sağlam raporu getirmek kaydıyla orta hasarlı kayıtlarından düşüyoruz. Vatandaşlarımıza böyle bir güzel imkân daha sağlanmış oldu. Ben şehrimiz adına Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin de kesin talimatı belediyelerimize ulaştı. 12. ayın sonundan itibaren artık bu ilde orta hasarlı bina kalmayacak. Artık hiçbir mazeretimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Önemli Yatırımlar Yapıyor

Bakan Erdoğan Bayraktar, Sakarya ziyaretlerinin nedeninden söz ederek başladığı konuşmasında, “Bugün burada Sakarya’mızın talepleri nedir, önümüzdeki süreçte Yeni Büyükşehir Yasası ile Sakarya’da bu doğrultuda neler yapmamız gerekir, yıkıcı depremin ardından oluşturulan Yenikent Bölgesi’nde yapılan hizmetleri yerinde görelim düşüncesiyle Sakarya’mıza geldik. Büyükşehir Belediyemiz bu bölgede önemli yatırımlar yapıyor” dedi.

Sakarya farklı ve özellikleri olan bir şehir

Sakarya’nın farklı bir şehir olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Bakan Bayraktar, “Sakarya konum itibariyle sıradan bir şehir değil. Özellikleri olan bir şehir. Büyükşehirlere yakın olması, Ankara İstanbul ana arterinde bulunması. İklimi ve tabiatı bakımından Sakarya farklı ve önemli bir şehir. Sakarya’yı çok daha modern bir görünüme kavuşturmak için ve depremin izlerini tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalar var. Vatandaşlarımızla bütünleşerek kentsel dönüşüm konusunda nasıl mesafe alabiliriz, bakanlık olarak nasıl çalışmalar yapabiliriz buna bakıyoruz. Sakarya halkına misafirperverliğinden ötürü çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Başkan Zeki Toçoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a günün anısına üzerinde Sakarya tasvirinin bulunduğu bir minyatür çalışmasını içeren bir tablo hediye etti.