Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından çevre duyarlılığını arttırmak amacı ile ilköğretim okulu öğrencilerine düzenlenen hizmet tanıtım faaliyetleri kapsamında bu hafta 32 Evler Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu ve Camili Osmanbey İlköğretim Okulu öğrencilerine hizmet tanıtım gezisi düzenlendi.
 
Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile birlikte ilköğretim okulu öğrencilere hizmet tanıtım gezileri düzenlemeye ve eğitimler vermeye devam ediyor. Düzenlenen geziler kapsamında bu hafta sıra, Camili Osmanbey ve 32evler Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileriydi. Belediye otobüsleri ile okullarından alınan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık Depolama Tesisi’ni, SASKİ Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri’ni ve Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’ni gezdiler. Geçici bakımevinde, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman’dan bilgi alan çocuklara Çözüm Masası yetkilileri de eşlik etti. Ayrıca Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile birlikte slayt eşliğinde çocuklara çevre koruma konusunda eğitim verildi.

 
Öğrenciler görerek öğreniyor ve çevre bilinci kazanıyor

Geziler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Koordinatörü Alpay Şirin, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre duyarlılığımızı arttırmak maksadı ile öğrencilerimize periyodik olarak hizmet tanıtım gezileri düzenliyoruz. Bu geziler sayesinde çocuklarımız hem belediyemizi daha yakından tanıyarak hizmetlerimizi yerinde görüyorlar hem de çevre bilinci kazanıyorlar. Bu gezileri önümüzdeki günlerde de düzenlemeye devam edeceğiz” dedi. Gerçekleştirilen geziden çocuklar da çok memnun kaldı. Fevzi Çakmak ve Osmanbey İlköğretim Okulu öğrencileri düzenlenen gezi için Çözüm Masası yetkililerine teşekkür etti.