Değerli Sakaryalılar, Sevgili Çocuklar;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 93. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Aziz Milletimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.

Büyük Atatürk, İstiklal Mücadelesinin ancak Milletin; egemenliğine, birlik ve beraberliğine sahip çıkması ile başarabileceğine inanmıştır. Bu yönüyle değerlendirildiğinde, Milli Egemenlik ilkesi İstiklal Mücadelesinin temel dayanağını oluşturmuştur. Millet iradesinden aldığı güçle Cumhuriyet’i ilan eden Yüce Meclis, Türkiye’nin modern dünya ile bütünleşme sürecinde kapsamlı reformları hayata geçirmiş, güçlü yarınların temellerini atmıştır. Dolayısıyla Millet Egemenliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kullanılması, ülkenin içinde bulunduğu zor ve çetin şartlarının tersine çevrilmesini sağlarken, sorunların kalıcı şekilde aşılmasına da imkân tanımıştır.

Çocuklarımız; sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla, yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en kıymetli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm imkânlarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

Unutulmamalıdır ki, umudumuz en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.

Sevgili Çocuklar;

Hepinizi çok sevdiğimizi ve sizlere güvendiğimizi, siz sevgili çocuklarımızın en iyi şartlar altında kaliteli bir eğitim almanız, güven içerisinde yarınlara hazırlanmanız için tüm imkânlarımızı seferber ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanız Milletçe ortak amacımızdır. Hiçbir zaman unutmamalısınız ki, çalışırsanız, kendinize inanırsanız ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirirseniz istediğiniz bütün hedefleri yakalayabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Mustafa BÜYÜK
Vali