Vali Mustafa Büyük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti. 

Başkan Yağan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün ülke genelinde olduğu gibi, Sakarya’da da çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, kutlama etkinlikleri hakkında Vali Büyük’e bilgi verdi.

Vali Mustafa Büyük ise; ‘‘Emekçi kadınlarımızın günü olarak kutlanmaya başlanan, daha sonra kadınlar günü olarak kutlanmaya başlanan kadınlar gününüzü kutluyorum. Senede bir defa hatırlamak değil hedefimiz. Hedefimiz, kadınlarımızın insan olarak, toplumların temel direği olmasıdır. Bu arzu ettiğimiz konuma hep beraberce gelindiği zaman bu kutlamalar daha anlamlı hale gelecek. Bu konularda çok önemli gelişmeler var. Her geçen gün kadınlarımıza yönelik hizmetlerde büyük bir artış var. Sadece bir kurum değil, tüm kurum ve kuruluşlar kadınlarımıza yönelik verilecek hizmetler için çalışmalarını sürdürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın son dönemde yapmış olduğu çalışmalar ile elde edilmiş çok önemli mesafeler var. Aile toplumun direğidir. Aile kurumunu yaşatmak hepimizin görevidir. Kadınlarımızı bireyselleştirelim derken aile kurumunu yok etmek gibi bir hedef hiçbir zaman için olmaz. Bu konuda en fazla duyarlılığı kadınlarımız göstermektedir ve gösterecektir’’ diye konuştu.

Açıklamaların ardından Vali Mustafa Büyük Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bayan Gazetecilere birer karanfil vererek, Dünya Kadınlar Gününü kutladı.