Toplantıya, kurul üyesi daire müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, Sakarya Üniversitesinden Öğretim Üyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi katıldı. 

Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2016 yılı ilk 9 aylık faaliyetleri görüşüldü. İlimizde, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik hususlar görüşüldü.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni COŞ toplantıda yaptığı değerlendirmede; İlimizde İŞKUR tarafından 2016 yılının ilk 9 ayı içerisinde; özel sektörden 29.617 kişilik işgücü talebinin alındığını, İŞKUR aracılığıyla 12.510 kişinin işe yerleştirildiğini, mesleki eğitim kurs ve programlar ile Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına Programlardan toplam 14.093 kişinin faydalandığını açıkladı. Ayrıca, düzenlenen kurs ve programlar için 57.193.271,37.-TL ödenek kullanıldığını, İŞKUR'un İş ve Meslek Danışmanları tarafından 44 bin 675 işsize İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetinin verildiğini belirtti.

Bunun yanında toplantıda, kısa süreli istihdam ve eğitim programı olan İŞKUR'un Toplum Yararına Programları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 16 ilçede, 332 okulda, 387 kişi görevlendirilerek okulların eğitim öğretim dönemi sonuna kadar genel temizliğinin yaptırılmasının sağlanacağı, bu faaliyetler için yaklaşık 6.740.919.-TL kaynağın kullanılmış olunacağı ifade edildi.

Toplantı sonunda, işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda ilave meslek kurslarının, Girişimcilik Eğitim Programlarının, çalışanlara yönelik sertifika programlarının düzenlenmesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerde değişen işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, yeni alan/dalların açılmasına karar verildi.