23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Namık Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Turan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan koltuğu devralan Zeynep, “Doğal zenginlikleriyle, güzel Sakarya’mızda yaşamak bizim için büyük bir şans. Amacımız, Sakarya’yı en iyi yerlere, hep birlikte taşımaktır” dedi.
 
Makama oturup konuşma yaptı
Namık Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Turan, başkanlık makamında Başkan Zeki Toçoğlu tarafından karşılandı. Başkanlık koltuğunu Zeynep’e bırakan Zeki Toçoğlu, artık kendisinin başkan olduğunu ve arzu ettiği gibi davranabileceğini söyledi. Zeki Toçoğlu’na teşekkür edip makama oturduktan sonra bir konuşma yapan Zeynep Turan, ilk olarak bütün çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutladı. Ben de yarının büyüğü olarak ülkem için umut olacağım diyen Zeynep Turan, “Öncelikle bu güzel günü biz çocuklara armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve makamını bir günlüğüne bana bırakan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum. Doğal zenginlikleriyle, güzel Sakarya’mızda yaşamak bizim için büyük bir şans. Özellikle son dönemde belediyemizin yapmış olduğu kültürel etkinlikleri ve çevreye olan duyarlılığı ile daha güzel bir şehirde yaşamak için gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm yetkililere teşekkür ederim. Amacımız, Sakarya’yı en iyi yerlere, hep birlikte taşımaktır” dedi.
 
Talimatlar verdi
Başkanlık makamında yapmak istediklerini sıralayan Başkan Zeynep Turan, “Çocukların aileleri ile vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar, oyun parkları, çevremize yakışır bir hayvanat bahçesi ve botanik park kurmak istiyorum. Geleceğin büyükleri olan biz çocukların umutlarının canlı tutulmasını bizlere daha yaşanılabilir çevre ve modern bir şehir bırakılmasını istiyorum” diye konuştu. Zeynep Turan yardımcılarını çağırarak talimatlar verdi. Başkan Turan, daha sonra kendi okulu ile ilgili de isteklerde bulundu.
 
Çocuklarımız umudumuz
Zeynep Turan’ın nezdinde bütün çocukların 23 Nisan’ını kutlayan Zeki Toçoğlu ise, “Zeynep Başkanımızın istedikleriyle bizim de yapacaklarımızın büyük çoğunluğu örtüşüyor. Talimatlar gereği elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bütün çocuklarımızın bu önemli gününü kutluyorum. Ülkemiz Zeyneplerden çok şey bekliyor. İnşallah onlar da çok okuyacaklar ve çok çalışacaklar. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacaklar. Tekrar bütün çocuklarımızın bu güzel gününü kutluyorum” diye konuştu. Zeki Toçoğlu, ziyaretin sonunda Zeynep Turan ve Namık Kemal İlköğretim Okulu Yöneticilerine çeşitli hediyeler verdi. 
 
Ziyaret ve Kutlama
Başkan Zeki Toçoğlu, 23 Nisan kutlamaları sebebiyle Sakarya’ya gelen Makedonya Jupa Belediyesi Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü öğretmen ve öğrencilerden oluşan 25 kişilik grubu makamında kabul etti ve onlara çeşitli hediyeler verdi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu son olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı çerçevesinde Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlama programına katıldı. Başkan Toçoğlu, vatandaşlarla bir araya geldi ve törene katılan çocuklarla yakından ilgilendi.