Arifiye’de SAMEK Açılıyor

Büyükşehir Belediyesi Arifiye’ye yeni bir SAMEK Eğitim Merkezi kazandırdı. Arifiye SAMEK’te ilk ders zili 24 Haziran’da çalacak. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “Akyazı ve Sapanca ilçelerimizin ardından Arifiye ilçemiz de SAMEK merkezine kavuşuyor. Yaz kursları kayıtlarımızda son gün 17 Haziran. Kurslarımıza öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Son başvuru 17 Haziran

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (SAMEK) yaz dönemi için kayıtlar devam ediyor. Yaz dönemi kursları için açıklamalarda bulunan Şube Müdürü Fuat Bilgin, Arifiye SAMEK Eğitim Merkezi’nin yaz kursları ile birlikte açılacağını duyurdu. Bilgin, “Bugüne kadar binlerce hemşerimizin faydalandığı eğitim merkezlerimize her geçen gün yenisini ekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yenilikçi çalışmalarıyla çehresi değişen Arifiye ilçemize de Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun daha önce sözünü verdiği üzere yeni bir eğitim merkezi kazandırdık. Akyazı ve Sapanca ilçelerimizin ardından Arifiye ilçemiz de SAMEK merkezine 24 Haziran’da kavuşuyor. Arifiye SAMEK’te yaz dönemi için kayıtlar sürüyor. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yaz kursları kayıtlarımızda son gün 17 Haziran. Gitar, keman, resim, İngilizce, satranç ve bağlama olmak üzere 6 branşta eğitim verilecek Arifiye SAMEK merkezimize öğrencilerimizi bekliyoruz.” diye konuştu.

İlk ders 24 Haziran

İlköğretim 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen SAMEK yaz kurslarında bu yıl, keman, gitar, bağlama, resim, karikatür, fotoğrafçılık, satranç, İngilizce ve bilgisayar branşlarında eğitimler verilecek. Yaz kurslarına katılmak isteyen öğrenciler, 444 40 54 (Dâhili: 3434) numaralı telefondan bilgi alabilir, 3–17 Haziran tarihleri arasında SAMEK merkezlerine şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler. Yaz Kursları, 24 Haziran, 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kursiyerler, SAMEK Çarşı (Kent Meydanı yanı), Karaman SAMEK, Korucuk Merkez ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Binası ile Akyazı, Arifiye ve Sapanca şubelerinde ders alabilecek.