Rizelilerin Coşkusu Meydana Sığmadı Büyükşehir Belediyesi 20. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Rizeliler Hemşehri Gecesi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, “Huzur ve kardeşlik parolası ile birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz.

Her kültürün kendi gelenekleriyle, kardeşçe yaşadığı Sakarya’mızda; hemşeri derneklerimize her zaman desteğimizi verdik, bu desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 20. Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Rizeliler Hemşeri Gecesi, Kent Meydanı’nı dolduran yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ramazan ayının ilk gününden bu yana etkinliklere ev sahipliği yapan Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Hemşeri Gecesi’ne; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Adapazarı Belediyesi Başkanvekili Erol Aydın, RİDER Başkanı Hasan Dişli, Büyükşehir Bürokratları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dişli: “Daha da güzel birliktelikleri umuyoruz”

Rizeliler Hemşeri Gecesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Dişli, “Ramazan ayı boyunca Kent Meydanı’ndaki etkinliklerimizle Sakaryalı kardeşlerimizle bir arada olduk.

Birlik, beraberlik ve kaynaşmanın güzelliğini yakaladığımız bu meydanlarda daha güzel birlikteliklerde bir arada olmayı umuyoruz.

Gecemize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kardeşlik parolası

Şehirde yaşatılan birlik ve kardeşliğin tüm dünyaya örnek olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrimizde, kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini gösteriyoruz.

Huzur ve kardeşlik parolası ile birlikteliğimizi daha da güçlendireceğiz. Allah bu anlamlı birliktelikleri daim kılsın. Her kültürün kendi gelenekleriyle kardeşçe yaşadığı Sakarya’mızdaki hemşeri derneklerimize her zaman desteğimizi verdik, vermeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle yaklaşan Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla kutlar, şehrimize, devletimize ve tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

Karadeniz ezgileri

Selamlama konuşmasının ardından Başkan Toçoğlu, Karadeniz müziğinin ezgileri eşliğinde horon oynayan dans ekibinin gösterisini izledi.

Gösterinin ardından Başkan Toçoğlu, horon ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.