Engelli Meclisi Başkanı Selim Özen, “Ülkemizde ciddi bir sorun olan okumama anlayışına projeksiyon tutmak ve engelli vatandaşlarımızın bilinçlenmesini pekiştirecek kalıcı davranışlar kazanılmasında önderlik yapmak amacını taşımaktayız” dedi.

‘Okumak İçin Bahane Çok, Engel Yok’ sloganıyla yola çıkan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Kültür Sanat ve Sosyal Gelişim Komisyonu, kitap okuma etkinliği AKM önünde gerçekleştirildi. Programda, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle şehir kitaplığına kazandırılan, Necati Mert’in ‘Bağ Çorbası’ isimli kitabı katılımcılara dağıtıldı. SAÜ Toplum Gönüllüleri, Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi öğrencilerinin ve toplumun her kesiminden vatandaşın yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selim Özen, “İnançları dâhilinde ilk emrin oku olduğu bu coğrafyanın dünya okuma oranında 127. sırada olmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Ülkemizde ciddi bir sorun olan okumama anlayışına projeksiyon tutmak ve engelli vatandaşlarımızın bilinçlenmesini pekiştirecek kalıcı davranışlar kazanılmasında önderlik yapmak amacını taşımaktayız” diye konuştu.

Konsey’den destek teşekkürü Konuşmasının devamında etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Özen, “Bugün burada bize destek veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne, SAÜ Toplum Gönüllülerine, Yunus Çiloğlu Meslek Lisesi’ne, Rotary Engelsiz Yaşam Merkezine, Şehit Ali Borinli Özel Meslek Eğitim Merkezine ve mensubu bulunduğum Ortopedik Engelliler Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Okuma etkinliğinin ardından Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri ve katılımcılar Şemsiyeli Bahçe’de çay içerek programı sonlandırdı.