Gerçeği aratmayan tatbikata yoğun katılım

Sapanca AFAD Arama Kurtarma Birliği’nde her yıl düzenlenen olası afetlere karşı hazırlık tatbikatı bu yıl da yoğun bir çalışmayla tamamlandı. 518 personel ve 95 aracın katılım sağladığı tatbikatta yangın, heyelan, deprem, arama kurtarma çalışmaları yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve AFAD ekipleri gerçeği aratmayan bir tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği merkez üssü Arifiye olan 6,2 büyüklüğündeki depremin bildirilmesi üzerine ekiplerin afet bölgesine intikal etmesiyle başlayan geniş kapsamlı tatbikata Sakarya’nın yanı sıra Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın İl Afet Acil Durum ekipleri, STK’lar, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), Kızılay, 112 Acil Servisi, S.A.B.A.H, AFAD gönüllüleri, polis ekipleri ve çeşitli kurumlar katıldı. Tatbikata eğitim almış 518 personel ve 95 araç katılım sağladı.

Yangın, heyelan, deprem, arama kurtarma gibi birçok farklı tatbikatın gerçekleştirildiği programa; Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Üstündağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı katıldı. Olası afetlere hazırlık kapsamında her yıl düzenli olarak bu tatbikatların yapıldığı ifade edilirken; katılan tüm personel tebrik edildi.