Genel Merkez’in 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan 54 kişilik Sakarya MÜSİAD üyeleri; İstanbul’da güzel bir gün geçirdi.
 
MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci; Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 54 heyet ile birlikte; MÜSİAD Genel Merkezi’nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı. Üyeler; kongre sonrasında hep birlikte boğaz turu yaptı.
 
Sakarya MÜSİAD 54 kişi ile genel kurulda
 
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısı; Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Kongre’ye aralarında Sakarya’dan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, YÖÇEYDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Eminler’in de bulunduğu MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci; Yönetim Kurulu ve üyelerinden oluşan 54 kişilik bir işadamı heyeti katıldı. MÜSİAD Sakarya heyeti; kongre sonrasında hep birlikte tekne ile boğaz turu yaparak, güzel bir gün geçirdi. MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı Nail Olpak’ı tebrik eden MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Halit İnci ve üyeleri başarılarının devamını diledi.
 
Yeni Yönetim kurulu
Yaklaşık 4 bine yakın işadamının katıldığı Genel Kurul’da büyük bir coşku yaşandı. Tüzük gereği 4 yıllık görev süresi sona eren 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Genel Kurula katılan üyelerin oylarının tamamıyla seçilen MÜSİAD’ın yeni ve 5’inci Genel Başkanı Nail Olpak’a görevini devretti. Nail Olpak Genel Başkanlığı’ndaki MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri şöyle oluştu: “Abdurrahman Kaan, Adnan Bostan, Ali Reis Topçu, Ali Rıza Arslan,  Ergun Kont,  Eyüp Akbal, Eyüp Uğur, Fuat Tosyalı, Halim Aydın, Hikmet Köse, Kemal Yamankaradeniz, Kerim Altıntaş, Mehmet Yalçıntaş, Mehmet Zeki Kaldırım, Murat Kalsın,  Nazım Özdemir, Necmettin Öztürk, Pınar Topdaş ve Ümit Kiler”
 
MÜSİAD’ın yeni hedefleri
MÜSİAD’ın öneminden bahseden Nail Olpak Kongrede şunları söyledi: “MÜSİAD öncü bir kurum. Faaliyetleriyle, üyelerinin, milletinin ve insanlığın yararına ilkleri başlatması, önemli bir özelliği. MÜSİAD ortak akıl sahibi bir kurum. İstişare ve özeleştiri yapıp, buradan çıkan sonuçlara göre yeni ufuklara yönelebilmesi, güzel bir özelliği. MÜSİAD özgüven sahibi bir kurum. Doğruları, zamanında tespit edip ifade etmekten çekinmemesi, gıpta edilecek bir özelliği. MÜSİAD lider bir kurum. Kuruluşu dahil, her faaliyetinin imrenilerek takip edilmesi, gurur duyulacak bir özelliği. Şüphesiz, MÜSİAD bundan sonra da kendine özgü çalışmalarını hep daha ileriye taşıyacak” dedi. Yeni çalışma dönemindeki hedeflerini anlatan Olpak, ''Milletinin değerlerinin farkında ve bu değerlere bağlı iş adamları olduğumuzu unutmadan, geçmişine sahip çıkan ama, orada takılıp kalmadan, geleceğin en güzeline talip olan ve bunun gereğini yerine getirerek, ülkemizin her noktasında, dünyanın bütün coğrafyalarında, faaliyetlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.