20. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda düzenlenen Yerel Kültür Derneği Hemşeri Gecesi'nde konuşan Başkan Toçoğlu, "Sakarya'mız huzur ve kardeşlik coğrafyasıdır. Kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini burada gösteriyoruz.

Bizler değerlerimizi koruyarak çocuklarımıza güzel bir miras bırakabiliriz." dedi.

Yerel Kültür Hemşeri Gecesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 20. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı'nda düzenlenen Yerel Kültür Derneği Hemşeri Gecesi'ne katıldı.

Geceye Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Yerel Kültür Derneği'nin çalışmalarını anlatan bir sunumun ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Özgür Aygün, Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür etti.

Aygün, Yerel Kültür Derneği olarak Sakarya için güzel çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

Bir arada yaşamanın en güzel örneği

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı gerçekleştirdiği konuşmada, Sakarya'nın huzur ve kardeşlik coğrafyası olduğunun altını çizdi.

Başkan Toçoğlu, "Her zaman dile getiriyoruz. Sakarya'mız bir kardeşlik coğrafyasıdır. Kardeşçe yaşamanın en güzel örneklerini burada gösteriyoruz.

Bu anlamda gelenek ve göreneklerimizin, örf ve adetlerimizin yaşatılması açısından yerel kültür derneklerimize de çok büyük görevler düşmektedir. Düzenledikleri bu güzel programlardan dolayı tüm derneklerimizi tebrik ediyorum.

Bizler değerlerimizi koruyarak çocuklarımıza güzel bir miras bırakabiliriz. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür derneklerimize gereken desteği sağlamaya devam edeceğiz.

Tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını tekrar tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu keşkek dağıttı

Konuşmaların ardından sahne alan halk oyunları ekibi, Taraklı ve yöresi oyun havaları ile Kent Meydanı'nda toplanan Sakaryalılara güzel bir gece yaşattı.

Başkan Toçoğlu, kazanın başına geçerek vatandaşlara dartılı keşkek ve köpük helvası dağıttı.