Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Örgütsel Davranış Kongresi Elmas Otel’de gerçekleştirildi. Kongreye Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Kadir Ardıç, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mükemmellikte Süreklilik sağlayan SAÜ Açılış konuşmasını Kongre Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rana Özen Kutanis yaparken, Kongre Dönem Başkanı İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Yıldız, hedefleri doğrultusunda bu kongreyi gerçekleştiriyor olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Dekan Yıldız’ın ardından konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversite’miz kalitesini her geçen gün arttıran bir kurum olmuştur. Geçtiğimiz günlerde kalite alanında Türkiye Kalite Derneği ve TÜSİAD tarafından Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alan bir üniversite olduk. Bugün de Örgütsel Davranış Kongresi’nin ilkini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız her çalışmada bize katkı sağlayan, üniversite belediye işbirliği geliştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. Zamanı Yakalamalıyız Türkiye’nin diğer üniversitelerinden gelen akademisyenleri Sakarya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Türkiye’nin farklı noktalarından gelerek şehrimizi onurlandıran değerli bilim adamlarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye son on yıldır hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bizler, dünyadaki bu değişim ve dönüşümü önemsiyor, değişimin ıskalanmaması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Zamanı yakalayarak gelişen ve değişen bir şehir oluşturarak, gelecek nesillerimize daha güzel ortamlar miras bırakacağız” şeklinde konuştu.

Sürekli Değişim Kongre ve Sakarya hakkında açıklamalarda bulunarak sözlerine devam Başkan Toçoğlu, “Hedefleri olan bir şehrin yönetimi olarak, Sakarya’nın yaşanan değişime ayak uydurması gerektiğini vurguluyoruz. Bu noktada her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün gerçekleşen kongre ülkemiz ve şehrimiz açışından önemli bir toplantıdır. Kongrenin şehrimize ve ülkemize olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum. İki günü birbirine eşit olanın zararda olduğuna inanan bir yönetim olarak her alanda ve her konuda üzerimize düşen görevi yapmaya gayret ediyoruz” dedi. Konuşmasının sonunda kongrede emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Toçoğlu, “Bizleri bu kongrede bir araya getirdiğiniz için teşekkür ediyor kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.