AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, 29 ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şöyle  dedi.
 

Yok olmaya mahkûm bırakılan milletimizin Atatürk'ün önderliğinde kenetlenmesiyle başlatılan Kurtuluş Savaşı'nın, zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması,
eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Kurtuluş hareketi içinde yer alan binlerce kadın, Cumhuriyetin temelinde en büyük pay sahipleri oldu.

Milli Mücadelede düşmanla omuz omuza savaşan, Erzurumlu Kara Fatma, Gaziantepli Yirik Fatma, Gördesli Makbule, Onbaşı Nezahat, Çavuş Halime ve daha nice kahraman Türk kadını dünyaya örnek olacak kahramanlıklar gösterdi.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de ifade ettiği gibi :

“Dünyada hiçbir milletin kadını "Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim" diyemez."

Bu duygu ve düşüncelerle; inanıyoruz ki geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, el ele, gönül gönüle 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alacağız.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilirken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunar, sevgi ve saygılarımla Cumhuriyetimizin 89. Yılını kutlarım.