Her yıl da itfaiye hizmetleri için 2-3 araç alacağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı Başkan Zeki Toçoğlu Başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İlave maddelerle birlikte toplam 31 maddenin görüşüldüğü toplantıda 16 madde görüşülerek karara bağlanırken 15 madde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 


Ökden’den Büyükşehir’e Teşekkür 

Mart ayı Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Osman Aydın İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yılını kutladı. Aydın, İstiklal Marşı’nın hangi şartlarda kabul edildiğini ve İstiklal Marşı’nın önemini anlattı. Konuşmasının sonunda da İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra gündem dışı bir konuşma yapan MHP Meclis Üyesi Metin Ökden Büyükşehir’in yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Yeni Terminal’in çok güzel ve Sakarya’ya yakışan bir şehirlerarası terminal olduğunu ifade eden Ökden, “Gar Meydanı’nda yapılan düzenleme ile ilgili de Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu kutluyorum. Gar Meydanı’ndaki çirkin görüntü ortadan kalkmıştır. İstimlak tamamlandıktan sonra şehrimizin gözbebeği olan çok güzel bir meydan olacağını umuyorum. Belediye’ye böyle hizmetlerde yardım etmek, devlete yardım etmektir, vatandaşa yardım etmektir. Gar Meydanı konusunda Ticaret ve Sanayi Odamızın da gereken katkıyı sağlayacağını umuyorum” dedi.
Birlikte Güzel Hizmetlere 

Metin Ökden’in konuşmasının ardından Sakarya’da bulunan herkesin iyi hizmetlere sahip çıkma görevinin olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Serdivan’da başkan olduğum zamanlar yaptığımız 18 uygulamasında muhalif meclis üyesi arkadaşlarımızın desteği olmasaydı ilgili maddeyi çıkaramazdık. Teşekkür konuşmalarından ötürü Metin Bey’e ben de çok teşekkür ederim. Halkımıza layık olmak için el birliği ile hep beraber çalışalım. Yapacağımız hayırlı çalışmalarla milletimiz kazanacak” diye konuştu. 
Kaynakları Arttırmanın Gayretindeyiz 

Başkan Toçoğlu, “İsmiyle gelirleri mütenasip olmayan Büyükşehir Belediyemiz kısıtlı kaynakla geniş bir coğrafyaya hizmet veriyor. Yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile gelirlerimizin arttırılması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun için Ankara’da da toplantılar yapıyoruz. Gayret sarf ediyoruz. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir yolsuzluğumuz hiçbir ahlaksızlığımız yoktur. Bunu görerek çalışmalarımızı el birliği gerçekleştirelim ve vatandaşımıza güzel hizmetler verelim” dedi.
İtfaiye’ye Takviye 
Gündemin 18. maddesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “İtfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere itfaiye araç filomuza her yıl 2-3 tane araç takviyesi yapacağız. Her alanda en güzel hizmeti vermek için araç sayılarımızı da arttırıyoruz” şeklinde konuştu. 
Cenaze Hizmetleri için Beş Araç 
Cenaze hizmetleri için düzenleme yapacaklarını belirten Başkan Toçoğlu, 19. madde üzerine de, “Cenaze servislerinin geri getirilmesi talepleri gündemimizdedir. Herkesin malumudur ki araçlarımızı servisten çekmek ayrı bir sıkıntı teşkil ediyor. Cenaze hizmetlerimiz için 5 araç tahsis edeceğiz. Araçlarımız sadece cenaze işleri ile ilgilenecek. Bu işi de böylelikle çözmüş olacağız” dedi.
Mahkeme Kararı Bekleniyor
Gar Meydanı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Arkadaşlarımız meydanımızı düzenliyorlar. Oradaki çalışma hızla devam ediyor. İstimlak ile ilgili de konu mahkemede. Değerlendirme firmaları ve bilirkişiler farklı fiyatlar belirliyorlar. Mahkeme en hakkaniyetli kararı verecektir. Böylece bizim de vicdanımız rahat olacaktır. 2-3 ay içerisinde de karar sonuçlanır ve istimlak bedelleri vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılır. Mahkemenin kararını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Alancuma Çöplüğü Değerlendirilecek 

Gündemin önemli maddelerinden 21 ve 22. maddede sözü edilen Alancuma çöplüğü ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Alancuma’da çok büyük bir çöplük var. Çöplükte yaklaşık 370 dönüm arazi üzerinde 2 milyon metreküp çöp bulunmakta. Çevre Bakanlığı’mızın da desteği ile o tarz alanlar rehabilite ediliyor. Düzensiz yığılma önleniyor. Gaz tehlikesi için tesisat döşeniyor. Yapılan çalışmalarla çevreye verilen zarar önleniyor. Orasının düzenlemesi için yapılan masrafların yarısını Bakanlık karşılıyor. 60 ay vade ile yaklaşık 10 milyon TL için İller Bankası’ndan kredi alacağız ve orada vatandaşlarımızın en verimli şekilde kullanabileceği, hizmet alabileceği güzel bir çalışma yapacağız” diye konuştu. 
SASKİ Genel Kurulu Yapıldı 

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın ardından SASKİ Genel Kurulu gerçekleştirildi. 6 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ilk 4 madde oybirliği ile kabul edilirken 5 ve 6. maddeler Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinden ilk 3 madde organizasyon şemasında değişiklik yapılmasını içerirken 4. madde de sağlık hizmeti veren tüm kurumların resmi kurumlar tarifesine göre ücretlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.