İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşının önemini anlatmak amacıyla İstanbul'un işgalinden İstiklal Marşı'nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönemi ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "AKİF" filmi Serdivan Spor Salonunda izleyici ile buluştu.

Akif Filmini Hep Birlikte izlediler…

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programa, yurtlarda kalan öğrenciler, Gençlik Merkezlerine üye olan gençler, sporcular ve Serdivan ilçesinde öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri katıldı. Program Eğitim, Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Suzan Yazıcı Arabul ’un açılış konuşması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 5.000 kapasiteli Spor Salonunda gerçekleşen film gösterimi patlamış mısır ikramıyla lezzetlendi.

Akif Filmini Hep Birlikte izlediler…

Keyifli anlar geçiren öğrencilere program çıkışında ise İl Müdürlüğü personeli Seyfi Uzun tarafından yetiştirilen meyve fidanı ve çiçekler, Arif Nihat Asya Yurt Müdürlüğü Çevre Timi öğrencileri tarafından hediye edildi.

İzleyiciler filmin sonunda İstiklal Marşımızın ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde okunması sahnesinde alkışlarla duygularını ifade ettiler.