AK Kadınlar “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu” ile Pamukova’da

Teşkilatçılık ve eğitim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem ERDOĞAN ATABEK ve beraberindeki başkan yardımcıları, bu kapsamda AK Parti Pamukova İlçe Kadın Kolları ile bir araya geldi.

AK Parti Pamukova İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilüfer BÜYÜKARSLAN, Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Köy ve Mahalle temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ana gündem maddesi “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu” ile ilgi bilgilendirme çalışmaları oldu. Yeni çıkan yasa ve getirdikleri ile ilgili ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, köy ve mahalle temsilcilerine geniş bilgiler veren Çiğdem ERDOĞAN ATABEK, bu konuda bilinçlenmenin ve gelişmenin öneminin altını çizdi.

Ailenin korunması ve kadına karşı şiddet konusunda yasada belirtilen ; koruyucu ve önleyici tedbir hakları, izleme ve önleme merkezlerinin kurulması, şiddet halinde sosyal statü ve güvence gibi konularda geniş bilgiler verildi.

-Mülki Amir Tarafından Verilecek Koruyucu Tedbir Kararları
-Kolluk Amiri Tarafından Verilecek Koruyucu Tedbir Kararları

-Hakim Tarafından Verilecek Koruyucu Tedbir Kararları

-Şiddet önleme ve izleme merkezleri tarafından verilecek destek hizmetleri

-Şiddet uygulayan ile ilgili şiddet önleme ve izleme merkezinin vereceği hizmetler

-Şiddet gören ile ilgili şiddet önleme ve izleme merkezinin vereceği hizmetler kapsamında verilen bilgiler

doğrultusunda, AK Kadınlar çıkan yasalar ve uygulamaları noktasında bilgi sahibi oldular.