Darbe kabul edilemez

Sakarya Kent Konseyi Başkanı Ahmet İşgüzar, Mısır'da cunta rejiminin sivil halka dönük katliamlarını kınadı: "Özgürlükleri için sokaklara dökülen, şiddete bulaşmayan sivil halka dönük acımasızca katliam yapan çağın Firavunlarını lanetliyoruz. Kent Konseyi olarak halkın meşru taleplerini karşılıksız bırakan ve demokratik siyasete indirilen bu darbe kabul edilemez."

Mısır halkını selamlıyorum

Mısır'da ordunun yönetime el koyması ve halkın oylarıyla seçilen Mursi başta olmak üzere Müslüman Kardeşler'in üst düzey yetkililerini tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Kent Konseyi Başkanı Ahmet İşgüzar, "Halkın iradesine ipotek koyarak yönetimi zorla ele geçiren Mısır ordusu tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Özgürlüklerin için sokağa dökülen ve iman dolu göğüsleriyle tepkisini ortaya koyan onurlu Mısır halkını selamlıyorum. Şiddete başvurmadan, silahsız olarak meydana dökülen milyonlar inançları doğrultusunda hareket ediyor ve şanlı direniş tüm dünyaya örnek oluyor" diye konuştu.

Zafer Mısır halkının olacak

Mısır'da son iki haftada sivil halka dönük gerçekleştirilen katliamlar karşısında sessiz kalan Batı'yı eleştiren Konsey Başkanı İşgüzar, "Demokrasi sözcüğünü dilinden düşürmeyen Batı, demokrasi sınavında sınıfta kalmıştır. Ama yeryüzünün onurlu halkları Mısırlı kardeşlerinin yanındadır. Bizler de, katliamlara, demokrasi dışı müdahalelere karşı her zaman sesini yükselten bir toplumuz. Ve bir sivil toplum kuruluşu olarak, Mısır halkının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Katliamlara imza atan bütün diktatörleri ve kan döken zalimleri lanetliyoruz. Kent Konseyi olarak demokratik siyasetin gelişmesini engelleyen tüm kararları gayrı meşru görüyoruz. Darbe kabul edilemez" dedi.