Foto: Prof. Dr. Ali Seyyar (solda), görevi İsmail Hakkı Tuğ’dan teslim aldı (sağda)

Şehrimizin en köklü derneği olan, yaşlılara bakım ve hizmeti kendisine şiar edinen SAKARYA HAYIRSEVENLER DERNEĞİ hizmetlerinin daha yaygın ve profesyonel olarak sürdürülebilmesi için 23.12.2012 tarihinde olağanüstü genel kurulunu yapmıştır. 

Kuruluş tarihi 1957 olan Hayırsevenler Derneği yerel olarak faaliyet göstermesine rağmen 1965 tarihinden itibaren kamu yararına çalışan Ülkemizdeki tek dernektir. 

Heyecan yüklü bir kongrenin ardından geleneğin ve değişimin birlikte kazandığı bir sonuç çıkmıştır. Hayırsevenler derneğine yıllarını vermiş, seksenüç yaşında bir delikanlı olan İsmail Hakkı TUĞ emanetini kendisinin de içinde bulunduğu Prof. Dr. Ali SEYYAR hocanın ve ekibinin uhdesine bırakmıştır. 

Sosyal siyaset alanında yaşlı ve engelli çalışmalarıyla tanınan ve Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ali SEYYAR kongrenin ardından yaptığı konuşmada “Böyle bir derneğin Sakarya’mızda bulunması şehrimiz için çok önemli bir imkândır. Bu derneğimizi böyle bir amaca matuf olarak kuran ve yaşatan bugünlere gelmesini sağlayan tüm hayırsever büyüklerimizden Allah razı olsun. Ölenlerine Rabbim gani gani rahmet eylesin. Kalanlarımıza ve bu hizmeti yarınlara taşıyacak tüm üye ve gönüllülerimize Rabbim bereketli uzun ömürler versin.” Prof. Dr. Ali SEYYAR önce yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığını, şu ana kadar yapılan hizmetleri koruyarak ve geliştirerek devam ettireceklerini, önümüzdeki süreçte derneğin imkânlarını ve işleyişini değişen mevzuata ve şartlara uygun hale getirilerek sürdüreceklerini ifade ettiler. Konuşmasında Hayırsevenler Derneği’nin kamuoyunda yeterince bilinmediğini ve hizmetlerinin yeterince takdir edilmediğini de ifade eden Prof. Dr. Ali SEYYAR bunun sebebinin de çalışmaların yürütülürken basını yeterince bilgilendirilmediği ifade etmiştir. Bundan sonraki süreçte HAYIRSEVENLER DERNEĞİ’NİN Sakaryalılar için “hayır kapınız” şeklinde anlaşılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını, bunun ötesinde dernek çatısı altında aktif yaşlanmaya yönelik araştırma geliştirme ve eğitim merkezi açılacağını söyleyerek konuşmasını tamamlamıştır. 

HAYIRSEVENLER DERNEĞİ’NİN yeni yönetim kurulu şu üyelerden oluşmaktadır:  Ali SEYYAR (Prof. Dr, Sakarya Üniversitesi) , İsmail Hakkı TUĞ (Emekli, esnaf), Yılmaz CANAY(Mali Müşavir), Adil ÇELİK (Maden Mühendisi), Tufan DEMİRAY (Doktor), Refik COŞKUN(Terzi) ve Bayram YILMAZ (Öğretmen).