EMPATİ DUYGUNUZUN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRIN

İyiliğime ve yüreğime dokundunuz

3 Aralık Dünya Engelliler  Farkındalık Gününde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri,  Hendek Hastanesi Fizik Tedavi  Bölümünde tedavi olan bir  hastanın  sağlık ekibine memnuniyetini ifade eden duygularına tercüman oldular.

Hendek Hastanesi Fizik Tedavi Kliniğinde tedavi görmekte olan Yeliz Sanatçı isimli hasta kendisine gösterilen ilgi, yaklaşım ve fizyoterapi uygulamalarından büyük memnuniyet duyarak  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Merve Denizli ve Fizyoterapist Miraç Çamur’a  özel bir plaketle teşekkür etti.

Memnuniyet buluşmasında Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Başhekim Yardımcısı Op.Dr.Hasan Samet Güngör, Dr. Halil İbrahim Gökbulut ve  İlçe Sağlık Müdürlüğünden Deniz De Asis ve Ebru Gürlü, Hendek Fizik Tedavi Ünitesi sağlık çalışanlarının tanıklık ettiği mutlu anlar yaşandı.

Yaşamsal zorlukları ve engelleri olan bireylerin  deşifre edilmeden hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaların hayata geçirilmesi, empati duygularıyla gururlarını incitmeden sosyal hayata katılımının sağlanması konusunda çalışmalar yapılmasının önemi paylaşıldı.

Sağlık kurumlarının  sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarıyla  engellinin hayatını kolaylaştırıcı uygulamalara destek olmasının önemli olduğu ifade  edildi. Toplumsal değer ve kabul görme noktasında kurumların eşgüdümlü olarak hizmet etmesinin en değerli hizmet olduğunu ifade  eden yetkililer emek veren  ve görevini özveriyle gerçekleştiren sağlık çalışanlarına  en değerli ödülün hasta memnuniyeti olduğunu ifade ettiler.

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi (CRPD)’nin   ifade ettiği üzere  İnsan Hakları, insan onuruna yakışır bir yaşam için esas olan insani gereksinimlerden başka bir şey değildir.

Tüm insanlara ait olan insan hakları, bir arada yaşama biçimiyle ilgilidir. Kişiler bu haklarından vazgeçemez. İnsan hakları ırk, cinsiyet, din veya engellilik gözetmeksizin herkes için geçerlidir. Birincil sorumluluk yönetimlerde olsa da, her bireyin bir başkasının insan haklarına saygı gösterme sorumluluğu vardır ve bu noktada onurlu bir şekilde toplumda kendilerini ifade etmelerine  olanak sağlamalıdır. Yerel Belediyelerin birincil  amacı da yaşanılabilir fiziki yaşamsal alanların oluşturulması, toplu taşıma ve ulaşım sorunlarının giderilmesi, engelli bireyin istihdamı ve sosyal hizmetler ile iletişim halinde engelsiz bir hayatın sürdürülebilmesidir.

Duygu ve yürekteki engelleri kaldırmakla başlayalım  bir güne sığdırmadan onların gözlerinde insan olmanın mutluluğunu hissedelim…