Cumhurbaşkanı’nı halk seçti
Milletvekili Ali İnci, Zihni Açba’nın çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi.  MHP’li Milletvekili Açba’nın konuşmasında Cumhurbaşkanı için ‘görevinin ne olduğunu hatırlayacak ve haddini bilecek’ sözlerine tepki gösteren İnci, yapılanı saygısızlık olarak yorumladı.
Anlayamazlar
Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba’nın bir iftar programında yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendiren Ali İnci, “Sayın Milletvekilinin bu açıklamalarını derin bir üzüntüyle karşılıyorum. AK Parti’nin çözüm sürecini yerden yere vuran Zihni Bey bizi anlayamaz. Biz bu projemizle Doğudaki vatandaşımız ile Batıdaki vatandaşımızın birbirlerine bakışını değiştirdik. Artık şehit cenazeleri gelmiyor. Ama etnik milliyetçilik yapanlar bizi anlayamazlar ”dedi.
Milli iradeye saygısızlık
Halkın yüzde 52’sinin oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanının tartışma konusu yapılmasının milli iradeye saygısızlık olduğunu belirten İnci, “Sayın Zihni Açba konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için yorumlar yapmış. Sayın Cumhurbaşkanımıza sınır çizmeye çalışan milletvekiline hatırlatmak isterim, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı halk Cumhurbaşkanı seçti. Bu halkın % 52 oyu ile seçilen bir lideri belli sınırlar içine sokmaya çalışmak kimsenin haddi değildir ”diye konuştu.
Halk kriz istemiyor
Halkın çözümsüzlük istemediğini belirterek 3 Kasım 2002 seçimlerine vurgu yapan Ali İnci, “Sayın Açba açıklamalarında koalisyonu ‘kırmızı çizgilere’ bağlamış. MHP bu kafa yapısı ile devam ederse 3 Kasım 2002’de olduğu gibi sandığa gömülecek ve tekrar baraj altı kalacaktır. Halkımız kriz istemiyor. Kriz yaratanlara ve çözümsüzlüğü dayatanlara da her zaman gereken cevabı vermiştir. Kimse milleti bir şeyden anlamaz zannetmesin. Sizin yürüyüşünüzden, davranışınızdan, tavrınızdan anlar ”dedi.
“Üzerimize düşeni yaparız”
İnci sözlerine şöyle devam etti: “Seçimlerden birinci çıkan parti AK Parti’dir. Türkiye’yi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu AK Parti’dedir. Koltuk sevdasında değiliz. Önemli olan Türkiye’nin hangi istikamete gideceğidir. Biz AK Parti olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Diğer partilerin milletvekilleri de bu talihsiz açıklamalarından vazgeçmeli ve sağduyulu hareket etmelidir.” dedi.