Dün alınan kararla zincir marketlerde bir takım ürünlerin satışlarının yasaklandığı açıklanmıştı. Bugün zincir marketlerdeki ürünlerin satışı sürdür, vatandaş satış reyonlarına böyle tepki gösterdi.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 26 Nisan’da Sakarya Valiliğine Zincir Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç maddeleri dışındaki ürün satışlarının yasaklanması konusunda başvuruda bulunmuştu.

Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu, zincir marketlerde bulunan temel gıda ve ihtiyaç dışı reyonların da kapatılmasına karar vermişti. 

Bu düzenlemede ise zincir marketlerin belli ürünleri sattıkları reyonlar kapatıldı. Alınan kararda, “bünyesinde perakende inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, züccaciye, çanta ve ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya ve klima, kırtasiye ve otomotiv ürünleri satış reyonları bulunan marketlerin bu reyonlarının, ana faaliyet alanı bu ürünlerin satışı olan işyerleri için getirilen kısıtlamalara tabi olacak olup, bu reyonların ve bulundukları katların kapatılarak, müşterilerin bu reyonlara ulaşmasını engelleyici fiziki tedbirler alınacaktır” denilmişti.

Karar var , uyan yok, vatandaş tepkili…

Fakat Bugün İlçemiz Hendek’te birçok zincir markete bu reyonların hala ürünlerle dolu olmasını fark eden vatandaşı çileden çıkardı ve şunları belirterek tepki gösterdi

“Büyük marketler devletimizin valisini dinlemiyor ???
Bu devlete kafa tutmaktır!!!!
Vali karar almış satılmayacak diyorlar bizim esnaf odası başkanı teşekkür ediyor ama tınlayan yok !!!
Hep yalan dolan bu ülkede kanun , yasa, düzen bitmiş !!!
Kanunları , yasaları çıkaranlar uymaz ise kim uyacak !!!
Ben uymayayım kurallara o zaman !! Açayım dükkanımı !!!”

Bu konudaki denetimlerin artırılıp alınan kararın uygulamaya geçmesi bekleniyor.