Bir süredir Ak Parti Kongresi Pandemi nedeniyle erteleniyordu. Bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan kongreye Daha Önce Aday Adayı olan Avukat Bilal Barutcu bu kez aday olmayacağını belirtti. Hiç bir dönem Ak Parti’de iki ve üçlü iste ile kongre gerçekleştirilmemişti. Bu kez Mevcut İlçe Başkanı Avukat Hasan Serdar Baykal adaylığını sürdürdüğünü belirtirken, karşısına siyasi anlamda 3 dönem İlçe Başkanlığı Yapmış , Büyükşehir Belediye Başkanlık görevi yapmış Şenay Sakal çıkarak adaylığını açıkladı.

Dün akşam , Aşağı Hüseyinşeyh Mahallesindeki Hanesinde geniş katılımla gerçekleştirilen istişare toplantısı sonrasında, Adaylığını “Öze Dönüş Hareketimiz İçin, HAYDİ BİSMİLLAH” diyerek şöyle açıkladı  “Kongresinde İlçe Başkanlığına Aday Adayı olma Kararı Almış bulunmaktayız.” dedi.

Ak Parti Eski İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Hendek Belediyesi Belediye Başkan Aday Adayı Şenay Sakal, bu hafta gerçekleştirilecek olan Ak Parti Hendek İlçe Başkanlık kongresinde İlçe Başkanı Aday Adayı olduğunu beraberindeki Eski İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve Ak Partiye gönül verenler ile bir araya geldiği istişare toplantısı sonrasında bu satırlarla açıkladı. 

Sosyal Medya Hesabından Yaptığı Açıklamada… Şunlara değindi…

Hendek’te Şenay Sakal Yeni Den Adaylığını açıkladı..

"Öze Dönüş Hareketimiz İçin, HAYDİ BİSMİLLAH

Selamün Aleyküm ,

Allah’ın Rahmeti Bereketi ve Mağfireti Siz İnananların Üzerine Olsun.
Değerli Dostlar Değerli Hendekliler. Gördüğümüz luzum Üzerine , Davamıza inanan,

Bu davanın, Bu hareketin Geleceğini kendilerine Görev bilerek, Bizlerle beraber İlk günkü Aşk ve ilk günkü heyacanı bir an bile üzerlerinden Eksik etmemiş olan, Kurulduğu günden beri Partimizi ve Genelbaşkanımızı bir An bile Yalnız bırakmayan, Meselesi Sadece İlçesi değil !

Ülke’si Devleti ,Milleti ve Ümmet’i olan

Bu bilinç bu şuur ve düşünce ile Bir araya gelen Kardeşlerimiz ve inşallah sizlerin vereceği destekler İle yine, yeniden Ak Parti nin 7. Olağan Kongresinde İlçe Başkanlığına Aday Adayı olma Kararı Almış bulunmaktayız.

Bilin İsterimki , Bu Karar sadece benim değil bu davanın yeniden yükselişine inananrak elini kolunu Kafasını bu taşın altına koymaktan bir an bile imtina etmeyecek olan neferlerimizin kararıdır.

Bizlerle Aynı Düşünceyi Taşıyarak , İlçemizde Birliği , Beraberli Kardeşliği yeniden Tesis etmek adına, Bu davaya inanan,

Partimizi Genelbaşkanımız , Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Develetimiz Milletimiz Ümmetimiz için Bütün Dünyaya Karşı vermiş olduğu mücadelede BENDE VARIM diyerek gerektiğinde Ölümüne Mücadele vermeyi düşünen Her kardeşimizi bu süreçte bizlerle beraber olup davamıza omuz atmalarını,

Şenay Sakal Hendek'te Adaylığını Ali Kemal Sofu ile birlikte açıkladı

Çıktığımız Bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmamasını İstiyor, Başlattığımız Yeniden Yükseliş Yeniden Şahlanış düşüncesi ile Bu ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİMİZE Katkılarınızı bekliyoruz.
2001 yılında Kurucu İlçe Başkanı Olarak Başladığımız , Üç dönem Onur ve gururla görevi İfa ettiğimiz günden sonra , Bayrağı Teslim Ettiğimiz, Yedi yıl ilçe başkanlığı görevini yapan Partimizin Geçtiğimiz dönemdeki Belediye Başkan Adayımız Olan Ali Kemal Sofu Kardeşimiz ve Ekibine Bu mücadelede Bizleri işaret ederek bu yolda Yaptığımız İstişareler sonucunda Bizi bu göreve layık gördükleri,

Mesele Sen Ben değil Mesele Davadır , Ülkemizdir , Ümmettir , Mesele sadece Hendek Değil , Mesele ! , Filistin dir , Gazze dir , Kudüs’tür , Arakan, dır , Mianmar’dır , Bosna’dır , Kosova’dır , Şam’dır , Bağdat’tır , Halep’tir , Musul Kerkük Süleymaniye Erbil’dir

Şenay Sakal Hendek'te Adaylığını Ali Kemal Sofu ile birlikte açıkladı

Mesele İslam Coğrafyasında ki Ezilen Üzülen, Ellerini Avuçlarını Açarak “ Bizleri Zalimin Zulmüne karşı Yalnız bırakma diyerek Gözyaşları içinde Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan için Dua eden Ümmet’in mensuplarıdır Diyerek

Bu düşünce ile Bu teşkilatın Reis’imizin Yanında Ölümüne Bir mücadele etmek adına Bizde varız , Sende bu işin Başında ol , Diyerek bizleri onurlandırmış,

Aynı zamanda Bizi daha çok özveri daha fazla Çalışmamız gerektiğini unuttuklarımızı Tekrar hatırlamamız Geçmişte yaptığımız Hatalardan ders çıkartarak geleceğe daha fazla katkı sağlayacağımız bir çalışmanın Elzem ve olmazsa olmaz olduğunu Göstermiştir.

Hendek’te Şenay Sakal Yeni Den Adaylığını açıkladı...

Bu Düstur ve Düşünce İle Tek Tarafımız Davamız ve Davamıza olan İnancımızdır Diyerek,
Bizlerle aynı Düşünceyi Taşıyan Her kardeşimiz ile Çıktığımız Bu Yolda Bu mücadelede Bizde varız diyen Neferlerimizin duaları ile Bu kutlu göreve Talibiz.

Allah Utandırmasın. HAYDİ BİSMİLLAH."

Şenay Sakal
Hendek , Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı

Zaman içerisinde çift liste ile kongre yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, bir üçüncü adayın , bu adayların karşısına çıkıp çıkmayacağı, toplum ve ak parti yöneticileri nezdinde kimin başkanlığa layik görüleceği merak konusu oldu.