Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıf öğrencileri HGM’de buluştu. Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ve Hendek Belediyesi ‘nin desteği ile düzenlenen, birinci sınıf öğrencilerinin tanışma ve kaynaşma programı yoğun katılımla gerçekleşti.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, Hendek Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi. Programa Kaymakam Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Altuntaş, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sakin,  İran’dan misafir Öğretim Üyesi Karin Sadekhi, İngilizce Öğretmenliği Bölüm Temsilcisi Sertaç Irmak, Doç. Dr. Firdevs Karahan,  Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı İbrahim Halil Fırtına, Türkçe Eğitimi Kulübü Başkanı Çağrı Barış Aydın,  AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Deniz katıldı. Başkan İnci, masaları tek tek gezerek öğrencilerle selamlaştı.
Programın açılış konuşmasını, Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi adına Türkçe Eğitimi Kulübü Başkanı Çağrı Barış Aydın yaptı. Aydın, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye, öğrencilere vermiş olduğu destek ve imkanlardan dolayı teşekkür ederek, Hendek’te öğrenci olmaktan mutlu olduğunu belirtti.


Evinizde olmanın huzuru
Hendek Belediyesi’nin misafirliğinde yapılan programda konuşan Başkan İnci, Hendek’e yeni gelen öğrencilere hoş geldiniz diyerek “ Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın, Hendek’te olmaktan, Hendekli olmaktan mutlu olmasını sağlamak için gayret eden bir idare olarak çalışıyoruz. Bulunduğunuz Gençlik Merkezimizde bowling salonu, yüzme havuzu, çocuk eğlence dünyası, 3D sinema ve kafeteryası ile hizmet veriyoruz. Sizler burada güzel vakit geçirebilirsiniz. Hendek Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz önem hizmetlerimizin her aşamasında hissedilmektedir. Hendek’te öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu sizlere sunduğumuz imkanlarla hissedeceksiniz. Sorunlarınız olduğunda kapımızı rahatlıkla çalabilirsiniz. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler olarak sizlerin yanınızdayız. İkinci üniversitesinin Hendek’te kurulduğunu sizlerin döneminde göreceksiniz inşallah. Hendekli olacaksınız ve dört yıl burada yaşayıp, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapacaksınız. Bu süre içerisinde sizlerin rahatlığı ve huzuru için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Evinizde olmanın huzurunu yaşamanız dileğiyle ilçemize hoş geldiniz  “ Dedi.

Hendek, huzur ve barış şehridir
Kaymakam Mustafa Ayhan da bir konuşma yaparak “ Sizlerin sayesinde her yıl Türkiye’nin her yerinden öğrenciler geliyor. Hendek’te yaşamanın güzelliğini burada kaldıkça göreceksiniz. Hendek anlatılmaz, yaşanır. Burada sizlere sunulan imkanlardan yararlanın. İlçemizin sahip olduğu imkanlarla hiçbir şeyin eksikliğini hissetmeyeceksiniz. Şu an bulunduğumuz Hendek Gençlik Merkezi’nde birçok ilde bulamayacağınız imkanları bulacaksınız. Kendisi de eğitimci olan Belediye Başkanımız Ali İnci’nin sizlere vermiş olduğu imkânlardan yararlanın. Bizler de her zaman sizlerin yanındayız. Burada birçok kültürden insan barış ve huzur içerisinde yaşıyor. Hendek, huzur ve barış şehridir “ Dedi.
Konuşmaların ardından, yemek ikramı yapıldı. Daha sonra öğrenciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Program sonrası öğrenciler, bowling, masa tenisi ve bilardo oynayarak güzel vakit geçirdiler.