3. ŞEHMATO MATEMATİK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan ve Sakarya genelinde gerçekleştirilecek  3. ŞEHMATO (Şehit Mahmutbey Ortaokulu Matematik Olimpiyatları) Matematik Yarışması başvuruları başladı.

SAKARYA’DA TEK

Öğrencilerin matematiğe olan sevgilerini ve ilgilerini artırmak ve seviyelerini görmelerini sağlamak, bunun yanında yerel düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını sağlamak amacıyla  düzenlenen ŞEHMATO Matematik Yarışması ilk olarak 2018 yılında gerçekleştirildi. İki yıl Hendek genelinde gerçekleştirilen yarışma, bu yıl Sakarya genelinde gerçekleştirilecek. Sakarya’nın tek matematik yarışması olan ŞEHMATO Matematik Yarışmasına Sakarya genelindeki tüm ortaokul öğrencileri başvurabilecek.

ŞEHMATO SEVDASI BÜYÜYOR

Yarışmanın yapıldığı ilk yıl yarışmaya 247 öğrenci katılırken ikinci yıl ise 303 öğrenci sınava katılarak yarışmanın tam bir şenlik havasında geçmesini sağladı. Matematik Olimpiyatları Kulübü tarafından bu yıl Sakarya genelinde gerçekleştirilecek yarışmaya beş yüzün üzerinde başvuru olması bekleniyor.

YARIŞMA ARA TATİLİN İLK PAZAR GÜNÜ

III. ŞEHMATO Matematik Yarışması sınavı bu yıl ara tatilin ilk Pazar günü 5 Nisan 2020 Pazar günü gerçekleştirilecek olup başvurular 20 Mart tarihine kadar yapılabilecek. Yarışmanın şartnamesine Şehit Mahmutbey Ortaokulunun internet adresinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilecek.