TÜRKAY TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE İMZALAR ATILDI

TÜRKAY ve Hizmet İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılırken, Başkan Turgut Babaoğlu’nun makamında sendika temsilcilerinin katılımıyla imza töreni düzenlendi. Buna göre işçi maaşlarına %50, sosyal yardımlara ise %35 zam yapıldı.

ANLAŞMAYA VARILDI

Hendek Belediyesi iştiraklerinden TÜRKAY A.Ş. ile Hizmet Sendikası Sakarya Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Yapılan anlaşma sonrasında Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun makamında ‘2022 toplu iş sözleşmesi’ imza töreni düzenlendi. Aynı zamanda TÜRKAY Yönetim Kurulu Başkanı olan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı M.Mesut Gökdemir arasında imza altına alınan toplu iş sözleşmesi sonrası taraftarlar birbirlerine teşekkür etti.Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı M.Mesut Gökdemir alınan kararın ve atılan imzaların hayırlı olmasını dilerken, “Hendek Belediye Başkanımız Sn.Turgut Babaoğlu’nun işçimizden yana tavrı nedeniyle memnunuz. Kendisine buradan bir kez daha özellikle teşekkür ediyorum. Sözleşmemiz işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

BABAOĞLU: BİZİM İŞÇİMİZ ÇOK DEĞERLİ

Atılan imzaların ardından detayları paylaşan Başkan Turgut Babaoğlu ise, “ Belediyemiz iştiraki olan TÜRKAY A.Ş’de çalışanlarımızı ilgilendiren ‘2022 yılı Toplu İş Sözleşmesinde’ imzaları attık. Buna göre işçi kardeşlerimizin maaşlarına %50, tüm sosyal yardımlarda ise %35 zam yapılması kararını aldık. Bunun yanı sıra eğer Temmuz ayından itibaren asgari ücrete zam gelmesi durumunda açıklanacak zam oranı doğrultusunda gereğinin yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.İşçi kardeşlerimizin yanında olduğumuzu her zaman ifade ediyoruz. Sözde değil özde adımlarla bunu bir bir hayata geçiriyoruz. İşçilerimizle çalışanlarımızla büyük bir aileyiz. Refah paylarının artması ve şartlarının iyileştirilmesi adında sürekli çalışma ve istişare içindeyiz. Değerimiz, gözümüzün nuru çalışanlarımızın kıymetini çok iyi biliyoruz. Böyle de olmaya devam edecek. Hayırlı uğurlu olsun. Sendika Şube Başkanı Sayın Gökdemir ve ekibine de teşekkür ediyorum”diye konuştu.