Sakarya hedef büyüttü

GL Platform tarafından 24 - 27 Ekim tarihleri arasında 14 bin metrekarelik Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, bu yıl yine renkli görüntülere sahne olacak. Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin düzenleyeceği "Teke" ve "Koç" güzellik yarışması nefes kesecek. Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiriceleri Birliği'nin düzenleyeceği "Holstein ırkı buzağı güzellik yarışması" ile "Simental ırkı buzağı güzellik yarışması" bölgenin hayvan varlığını bir kez daha gözler önüne serecek. Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafında düzenlenecek "Kadın çiftçi bilgi yarışması" ise kadın üreticiler arasında kıyasıya bir rekabete sahne olacak. Fuar ziyaretçileri ise yapılacak çekilişlerle sürpriz hediyelerin sahibi olacak.

Fuara özel ulaşım

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, Sakarya'nın fuara sahip çıktığını belirterek "Bu yüzden biz de elimizden gelen tüm çabayı gösterdik. Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bilecik, Yalova, Zonguldak ve Bursa ile bu şehirlere bağlı ilçelerden fuarımıza üreticilerimiz için ücretsiz servisler hazırladık. Bu ulaşım sistemiyle fuarımıza 9 bin üreticimizi getirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl 4 günde 60 bin 949 kişi fuarımızı ziyaret ederken bu yıl rakamı 80 bine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Ceylan, ayrıca yine geçen yıl 160 olan katılımcı firmanın bu yıl 180'e ulaşacağını belirterek "Sakarya üreticisi her türlü yeni teknolojiyi bu fuarda bulacak" dedi.

12 ay fuar

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı da ilk fuarın kente büyük katkı sağladığına dikkat çekti. Sakarya'da yeterli büyüklükte bir fuar alanı olmadığı için fuarın Hendek’te gerçekleştirildiğini belirten Sarı “Biz gerçek bir fuar alanına kavuşup, bu fuarı geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnanıyoruz ki daha Sakarya’da düzenlenen fuarlar uluslararası hale gelecek, yılın on iki ayı fuar alanı hiç boş kalmayacak” diye konuştu.

Tarım okulu geliyor

Sakarya’nın tarım ve hayvancılıkta Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Sarı, bunu ileriye taşımak için "Tarım Okulu" kurmayı düşündüklerini söyledi. Sarı "Projenin planı hazır, ülkemizdeki tarımı geliştirecek bir rol model olmayı hedefliyoruz. Burada yetiştirilecek üreticiler, uygulamalı dersler ile sektörü ve sektör sorunlarını kendi gözleriyle görecek, çözümler üretecekler” dedi.