MADDE BAĞIMLILIĞI SEMİNERLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL
Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Rasim Paşa Kültür Merkezinde bir araya gelerek Madde Bağımlılığı hakkında seminer düzenledi.
 
Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri İlçemizde eğitim öğretim veren Hendek Anadolu İmam Hatip lisesi  öğrencileriyle bir araya gelerek uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekmek için seminer düzenledi. Seminere çok sayıda öğrenci katıldı.  Toplum Sağlığı Merkezinden  Doktor Yıldırım Aydın ve Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir’ in verdiği seminerde; insanları madde kullanımına iten sebepler, madde kullanımının bünyemize verdiği zararlar, psikolojik zararları hakkında öğrencilere bilgiler verdiler. Öncelikle madde bağımlılığın tanımını yapan Aydın, Vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasına madde bağımlısı diye belirtti.
Kullandığı maddeler vücudun savunma mekanizmasını yok edip bağışıklık sistemini zayıflattığını iade eden aydın, madde kullanan kişilerde AİDS, frengi, verem, hepatit B ve hepatit C, kanser, kangren gibi birçok ölümcül hastalığa kapılma riski olduğunu söyledi.
 
Toplum Destekli Polis Memuru Yavuz Özdemir ise öğrencilere arkadaş ilişkilerine dikkat etmelerini ifade etti. Uyuşturucu ve madde bağımlılığına başlamada arkadaş çevresinin etkili olduğunu ifade eden Özdemir, çevrenizde bu gibi bağımlı olan arkadaşlarınız olduğunda 155 Polis Merkezine ihbar etmelerin söyledi. Arkadaş çevresinde uyuşturucu gibi madde bağımlısı olan arkadaşını bildirmeyen kişilerin arkadaşına zarar verdiğini belirten Özdemir, ihbarların kesinlikle gizli tutulacağına dair öğrencilere söz verdi.
Okul yöneticileri, yapılan madde bağımlılığı semineri için konuşmacılara teşekkürlerini ilettiler.