Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrenim gören bazı öğrencilerinin yol ücretleri için ayırdıkları paraları internet kafelerde harcamak uğruna hayatlarını hiçe sayarak otostop çektikleri görüldü. 



Önceki gün  Hendek ilçesi D-100 karayolunda, 90 kilometre hızla giden araçların önüne geçerek otostop çekerken görülen bir grup lise öğrencisi, okul harçlıklarını ve yol paralarını internet kafelerde oyun oynayarak harcadıklarını, bu nedenle otostop çekerek okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Öğrencilerin yaptıkları bu tehlikeli iş, görenler tarafından “ölümüne otostop” olarak yorumlandı.  

Bu tehlikeli durumu alışkanlık haline getirdiklerini belirten öğrenciler, internet uğruna kazalara davetiye çıkararak hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Otostopçu öğrencilerin, geçtiğimiz günlerde Karasu ilçesinde otostop çekerek bindikleri aracın kaza yapmasıyla ağır yaralanan 4 lise öğrencisinin yaşadığı dramatik olaydan ders almadıkları görülüyor.

 
Biz de Hendekhaber olarak konuyla ilgili aileler ve yetkililer tarafından önlemlerin alınması ve öğrencilerin yapmış olduğu yoğun risk arz eden bu duruma çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat  çekmek istiyoruz.