Hendek Muhtarlar Dernek Başkanlığından Başkan, Hüseyin Baylan ve Muhtarların ifadeleri ; “Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde karşılaştığımız AKP millet vekili Ayşenur İSLAM’a  “-Hoş geldiniz” dememize, kendim dahil 8 köy muhtarını tanıtma mıza rağmen bizlere ilgi göstermeden, ‘hayrola bi sorununuz var mı yok mu’ diye sormadan yanımızdan gelip geçmiştir. 

Ben dernek Başkanı ve Muhtar arkadaşlarımız olarak bu olay bizi çok üzmüştür. "Biz Muhtarlarında milletvekilleri gibi seçimle gelen muhtarlar olduğumuzu bilmeleri gerektiğini öğrenmiş olmaları lazım". "Biz muhtarlar olarak böyle millete tepeden bakan vekil istemiyoruz". 


Seçim zamanı millet vekili temayülünde ‘ben sizlerin vekili olacağım’ diyerek vermiş olduğu ifadeleri, bizlere göstermiş olduğu güzel ilgisizlikten belli oldu. Muhtar arkadaşlarımızla istişare ederek orman bölge müdürlüğünde çok önemli işleri olduğunu düşünerek işlerini bitirmesini bekledik, dışarı çıktığında bizleri görmüş olduğu halde selam vermeden hal hatır sormadan arabaya binip ayrılmıştır. Biz basından okuduğumuz kadarıyla AKP vekillerinin Sakarya’yla ilgilenmediğini okumuştuk,bunun canlı örneğini bizlere yaşattı. Bir dahaki dönem milletvekilliğini gözden geçirilmesini talep edeceğiz. 


Hendek Muhtarlar Derneği adına Hüseyin BAYLAN bu tepkimiz den diğer AKP vekillerini tenzi ediyoruz.”dedi