Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Bayraktar İlçede sürdürülen Acil Trafik eylem planı ile ilgili olarak “maalesef kesintisiz ulaşıma değil kargaşaya neden oldu.” dedi.

İlçemizde yapılan Trafik eylem planı ile Eski Hendek Devlet hastanesi önünden başlayıp kapalı pazar yerine kadar giden bir düzenleme yapıldı.

Bu planla yapılan dönel kavşak, büyük araçlar dönemediği için kısa zamanda küçültülerek tekrar yapıldı.Buna rağmen gün geçmiyor ki araçlar bordürlere çarpmasın,daha geçen gün araç çarpması sonucu bordürler yine yıkıldı.

Normal şartlarda yolların genişlemesi gerekirken, daralan yollar,yaya kaldırımlarına yapılan ceplerle,kesintisiz ulaşım sağlanması yerine trafik karmaşası oldu.

Ayrıca eski Devlet Hastanesinin önüne yapılması istenilen dönel kavşağın yarım bırakılması,kazalara davetiye çıkarıyor,olası kazaların önlenmesi için bu kavşak için trafik düzenlemesinin ivedilikle yapılması gerekiyor.

Yine Başpınar mahallesinden çarşı trafiğine girmek istemeyen araç sürücüleri, ters yönde giderek trafiğin tıkanmasına ve trafiği daha da yoğunlaştırıyor.

Yapılanlar trafiği azaltmak değilde sanki içinden çıkılmaz hale getirmek için gibi.

“Hendek trafik eylem planı kargaşaya neden oldu.”

Trafiği zorlaştıran bu eylem planı eskisinden daha iyi olmak üzere yapılmalıydı.

Yolları daraltarak, yaya kaldırımlarına cep yapıp kesintisiz bir ulaşım sağlanmak üzere yapılan bu trafik eylem planı maalesef kesintisiz ulaşıma değil kargaşaya neden oldu.

Sayın BABAOĞLU Meclis konuşmasında bu konu ile ilgili “eskiden güllük gülistanlık mıydı. Orada her hafta yaşanan sıkıntıları biliyoruz” derken bu trafik eylem planının oldu bittiye mi geldiğini söylemek istedi çok merak ettim.

İşte bu yüzden Kent Konseyinin kurulmasını çok önemsiyoruz,yaşadığımız kentin sorunları için yaptırımları olan bu yapının bir an önce oluşturulması gerekli.

Bizim işimiz gücümüz Hendek ve daha iyisini yapmak en önemli görevimiz olmalı,bu anlamda işin ehillerine danışıp, yapacağımız her şeye hemşehrilerimizi katarak ortak akılla hareket etmeliyiz.

Çünkü İlçemizin ne harcanacak zamanı, nede boşa harcanacak parası var.

Nihat BAYRAKTAR
Chp Hendek İlçe Başkanı