Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;  "İlk Evim" projesinde e-Devlet ve bankalar üzerinden resmî müracaat süresi tamamlandı. 1,5 ayda 8 milyon başvuru yapıldı, geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324'e ulaştı! Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz, söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250 bin konutumuzu teslim edeceğiz!” demişti.

Öte Yandan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Yapılacak olan Toplu Konutlar ile ilgili olarak şöyle bir paylaşımda bulundu.

“Heyecanlıyız, mutluyuz, sabırsızlıkla bekliyoruz. Devletimizin başlattığı sosyal konut edindirme projesi kapsamında sıra Sakarya’da. Bu kapsamda belediyemize ait araziye inşa edilecek olan 220 konut için 17 Ocak Salı günü Saat 10:00’da Serdivan Spor Salonunda kuralar çekilecek”

Kuralar  Sakarya da 17 Ocak Salı günü saat 10:00'da çekileceği duyuruldu. Hendek ilçesinden 4700 civarı vatandaşın gerçekleşecek olan kuraya katılacağı öğrenilirken, kuradan sadece ve sadece 220 vatandaş konut almaya hak kazanacak. 

Hendek Akpınar Mahallesinde (Kapalı Kadın Cezaevi Bölgesi ) yapılacak olan toplu konut alanı havadan böyle görüntülendi.